Hilversum,
20
februari
2017
|
16:30
Europe/Amsterdam

Informatie: 20 t/m 24 februari Tijd voor MAX

Vanaf 20 februari

Maandag 20 februari om 17.10 uur op NPO 1
Minister-president en lijsttrekker van de VVD Mark Rutte is maandag 20 februari te gast bij Tijd voor MAX. Hoe zijn partij denkt over de toekomst van de ouderenzorg?

Ook te gast is ontwikkelingspsycholoog en columnist Steven Pont. Hij is betrokken bij het nieuwe EO-programma Het geheime leven van 4-jarigen dat vanavond van start gaat.

Waar laten onze sterren hun prachtige kleding nadat ze ermee over de rode loper hebben geparadeerd? Theaterwetenschapper én dochter van zangeres Liesbeth List Elisah Baijens weet het antwoord: zij opende een webwinkel waar designerkleding en haute couture van vrouwelijke BN-ers te verkrijgen is. Ze vertelt het verhaal achter enkele topstukken en we krijgen een kleine modeshow!

Verder is zanger Jeroen van der Boom te gast. Hij vertelt over zijn nieuwste album en gelijknamige theatertour Dit ben ik.

Janny van der Heijden staat in de keuken. Speciaal voor Mark Rutte maakt zij een Indonesische maaltijd met kroepoek.

Dinsdag 21 februari om 17.10 uur op NPO 1
Musicalacteurs René van Kooten, Wart Kamp en Esther Maas zijn dinsdag 21 februari te gast. Alle drie spelen zij een rol in de sprookjesmusical Into the Woods, die wereldwijd vele prijzen heeft gewonnen.

Het leven van Wil Seegelken werd totaal op zijn kop gezet toen bij haar zoon schizofrenie werd vastgesteld en hij werd opgenomen in een TBS-kliniek. Bij Tijd voor MAX vertelt ze hoe ze haar leven weer oppakt.

Dokter Ted van Essen heeft het over een van onze belangrijkste organen: de lever. In de keuken staat Antoine Hermans. Hij maakt canneloni van paling en schaaldier. Tot slot brengt soulzanger Steffen Morrison samen met zijn liveband de nieuwe single All for you ten gehore.

Woensdag 22 februari om 17.10 uur op NPO 1
GroenLinks-voorman Jesse Klaver is woensdag te gast bij Tijd voor MAX. Wat zijn de plannen van GroenLinks op het gebied van ouderenzorg?

Deze maand is het 75 jaar geleden dat de slag in de Javazee plaatsvond. In 1942 werd de geallieerde vloot onder leiding van schout-bij-nacht Karel Doorman tot zinken gebracht door een Japanse invasievloot op weg naar Java. De slag kostte aan 2300 mensen het leven. MAX zendt zondag 26 februari de documentaire Slag in de Javazee uit, waarin Theo Doorman op expeditie gaat naar de plek van de zeeslag, waar zijn vader om het leven kwam. We blikken in deze uitzending vooruit op deze documentaire met Theo Doorman.

Annemarie Pronk staat in de keuken en maakt spekkoek!

Donderdag 23 februari om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag 23 en vrijdag 24 februari zendt Tijd voor MAX, live uit vanaf de Huishoudbeurs.

Op donderdag ontvangen Sybrand en Martine Patty Brard en haar echtgenoot Antoine van de Vijver. Ook te gast is schoonmaakgoeroe Emile Bode. Hij brengt verslag uit van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied.

Tenslotte is het beroemde Amerikaanse duo The Weather Girls te gast, dit duo werd beroemd met hun hit It’s raining men.

Vrijdag 24 februari om 17.10 uur op NPO 1
Ook op vrijdag 24 februari komt Tijd voor MAX rechtstreeks vanaf de Huishoudbeurs.

Janneke Brinkman-Salentijn is vrijdag 24 februari te gast bij Tijd voor MAX. Komende zondag opent in Slot Zeist de jubileumtentoonstelling 25 jaar Passie voor Bloemen, waar een overzicht wordt getoond van de mooiste bloemen- en plantenaquarellen die Janneke de afgelopen kwart eeuw schilderde. Ook trendwatcher Lieke Lamb schuift aan, zij deelt haar bevindingen op het gebied van trends.

Meester Patissier Robèrt van Beckhoven staat in de keuken, hij maakt een smaakvolle ananas anglaise.

De Engelse popgroep Londonbeat is te gast én treedt op met hun hit I’ve been thinking about you.