Hilversum,
13
maart
2017
|
16:15
Europe/Amsterdam

Informatie: 13 t/m 17 maart Tijd voor MAX

Vanaf maandag 13 maart

Maandag 13 maart om 17.10 uur op NPO 1
Op maandag 13 maart staat Tijd voor MAX in het teken van het belang van gezonde voeding voor kinderen. Jaarlijks sterven bijna 6 miljoen kinderen nog vóór hun vijfde verjaardag en bijna de helft van deze kinderen is ondervoed. UNICEF zet zich in om ieder kind de kans te bieden om gezond op te groeien, met voldoende gezonde voeding. Daartoe zijn medewerkers van UNICEF in vele landen actief met het geven van voorlichting over het klaarmaken van gezonde maaltijden. Culinair publiciste Janny van der Heijden komt langs in de studio, zij vertelt over de ontmoetingen die ze had met ondervoede kinderen en gezinnen in Gambia. Ook UNICEF-medewerkster Krista van den Berg is te gast. Krista werkte twee maanden in Nigeria, waar op dit moment 8,5 miljoen mensen direct noodhulp nodig hebben.

Dinsdag 14 maart om 17.10 uur op NPO 1
Renée Soutendijk is op dinsdag 14 maart te gast bij Tijd voor MAX. De veelzijdige actrice is momenteel in de theaters te zien in een toneelbewerking van Twee Vrouwen.

Ook O'G3NE is te gast. De drie zussen vertellen waarom het nummer Lights and Shadows, waarmee ze Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, zo belangrijk voor hen is. En natuurlijk treden ze live op in de studio.

Documentairefotografe Marielle van Uitert bracht onlangs een bezoek aan de Iraakse stad Mosul. Marielle legde haar ervaringen vast en komt hierover vertellen in de Tijd voor MAX-studio.

Met politiek commentator Ferry Mingelen praten we een dag voor de verkiezingen over de laatste ontwikkelingen op het Binnenhof.

Dokter Ted van Essen vertelt over het vernieuwde bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Wat is er veranderd? En in de keuken staat Bart van Olphen, hij maakt een bijzonder gerecht met garnalen.

Woensdag 15 maart om 17.10 uur op NPO 1
Op verkiezingsdag, woensdag 15 maart, is Lutz Jacobi te gast. De PvdA-politica maakte ruim tien jaar deel uit van de Tweede Kamer. Nu is ze gestopt, is haar missie volbracht? Ook voormalig Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas komt langs. Nog altijd volgt hij de politiek op de voet. Wat verwacht hij van de uitslag van deze verkiezingen? En ook politiek commentator Ferry Mingelen mag op deze dag ook niet ontbreken bij Tijd voor MAX.

Tijd voor MAX Radio-presentator Henkjan Smits praat ons bij over de muzikale verkiezingen, waarbij op het favoriete lied van onze lijsttrekkers gestemd kan worden. Hij maakt in Tijd voor MAX de winnende plaat bekend.

Boswachter André Donker riep op om zijn of haar stem uit te brengen in het stembureau op de Marker Wadden. En in de keuken staat Francis Kuijk, zij maakt drie verschillende chocoladerecepten. Tenslotte treedt Dwight Dissels op. Hij is bekend van The Voice of Holland en gaat de hoofdrol vertolken in de nieuwste editie van The Passion.

Donderdag 16 maart om 17.10 uur op NPO
Op donderdag 16 maart kijken we samen met politiek commentator Ferry Mingelen terug op de Tweede Kamerverkiezingen. Ook conservator van Paleis Het Loo Paul Rem schuift aan. Onlangs maakte de RVD bekend dat koning Willem Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix geen gebruik zouden maken van hun stemrecht. Toch kan een kabinetswisseling wel degelijk gevolgen hebben voor het Koninklijk Huis. Paul vertelt wat er kan veranderen.

Verder is presentatrice Sofie van den Enk te gast. In het nieuwe KRO-NCRV-programma De Medicijnenmannen gaat Sofie op zoek naar de werkzaamheid van laagdrempelige middeltjes. Ze vertelt bij Tijd voor MAX over haar bevindingen.

In de keuken staat Sandra Ysbrandy. De specialist in vintage cooking weet als geen ander hoe je met eenvoudige ingrediënten een snelle en gezonde maaltijd op tafel zet.

Vrijdag 17 maart om 17.10 uur op NPO 1
Hoogleraar geschiedenis en terrorisme-expert Beatrice de Graaf en hoogleraar economie en voormalig VNO-voorzitter Alexander Rinnooy Kan zijn te gast op vrijdag 17 maart. Als ambassadeurs van de Nationale Wetenschapsagenda deden zij twee jaar geleden een oproep om een prangende vraag aan de wetenschap in te sturen. In het boek Hoe zwaar is licht zijn 100 van de vragen beantwoord.

De bekende gele praatpaal langs de snelweg gaat verdwijnen. De ANWB wil een paar exemplaren verloten onder mensen die denken echt niet zonder te kunnen. Tijd voor MAX ontvangt drie liefhebbers met een persoonlijk verhaal.

Ook Teun Kuilboer is te gast. Hij vertelt over de familiefilm Toen mijn vader een struik werd, waarin hij een van de hoofdrollen speelt.

Trendwachter Lieke Lamb vertelt over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld. Meester Patissier Robèrt van Beckhoven staat in de keuken. En de Spaans-Belgische zangeres Belle Perez treedt voor ons op! Omdat Belle tijdens haar tour begeleid wordt door haar goede vriendin zangeres Jennifer Ewbank is ook zij te gast.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX