Hilversum,
13
februari
2017
|
14:59
Europe/Amsterdam

Informatie: 13 t/m 17 februari Tijd voor MAX

Vanaf 13 februari

Maandag 13 februari om 17.10 uur op NPO 1
Maandag 13 februari is André van Duin te gast in de Tijd voor MAX-studio en hij heeft nieuws!

Dinsdag 14 februari om 17.10 uur op NPO 1
Op dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag en ook Tijd voor MAX staat in het teken van de liefde. De prille liefde van Tiny en Gerrit trok de aandacht en zo werden ze onderwerp van een fotoproject.

Verder te gast actrice Willeke van Ammelrooy en zanger Marco Bakker, een stel dat al vele jaren lief en leed met elkaar deelt.

Ook presentator en theatermaker Marc de Hond en zijn partner oud-atlete Remona Fransen zijn te gast. Wat bedoelt Marc met de titel van zijn nieuwste theatershow Wie bang is, krijgt ook klappen?

Tot slot heeft dokter Ted van Essen zich verdiept in de rol die geurstoffen spelen bij verliefde gevoelens.

Woensdag 15 februari om 17.10 uur op NPO 1
Schrijver Raymond van de Klundert, oftewel Kluun is woensdag 15 februari te gast bij Tijd voor MAX. Na het succes van zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, komt Kluun praten over zijn nieuwste boek: DJ.

Ook Anne Marie van Veen en longarts Wanda de Kanter zijn te gast. Anne Marie begon al jong met roken en heeft nu longkanker. Onlangs zette zij een unieke stap: ze deed aangifte tegen de tabaksindustrie. Wanda heeft de Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde weten te overtuigen deze aanklacht tegen de tabaksfabrikanten financieel te steunen.

Verder is wetenschapsjournalist Jim Jansen te gast. Hij heeft zich verdiept de zelfrijdende auto. Wie is er aansprakelijk als het mis gaat met zo’n auto?

Francis Kuijk staat in de keuken. Zij laat zien hoe je komkommers kunt inmaken met diverse kruiden en smaken. Tenslotte treedt singer-songwriter Frank Boeijen voor ons op! Zijn nieuwe theatertour is net van start gegaan en binnenkort komt zijn verzamelalbum uit.

Donderdag 16 februari om 17.10 uur op NPO 1
CDA-lijsttrekker Sybrand Buma is te gast op donderdag 16 februari. Met welke idealen gaat zijn partij de verkiezingen in? En natuurlijk stellen Sybrand en Martine hem de vraag wat het CDA gaat doen aan de problematiek rondom de ouderenzorg.

Ook cultuurhistoricus en conservator van Paleis Het Loo, Paul Rem is te gast. Hij vertelt over prinses Christina die aanstaande zaterdag 18 februari haar 70ste verjaardag viert.

In de keuken bereidt Sandra Ysbrandy een vitaminerijke maaltijd. En The Tribue To The Cats Band treedt voor ons op!
Vrijdag 17 februari om 17.10 uur op NPO 1
Op 17 februari een muzikale uitzending van Tijd voor MAX. Jazzmuzikant en mondharmonika-virtuoos Tim Welvaars én The Voice of Holland-deelneemster Shirma Rouse komen praten over hun gezamenlijke liefde voor de muziek van Stevie Wonder. Ook zanger Jan Smit zit aan tafel. Samen met de Vlaming Christoff De Bolle en de Duitse zanger Florian Silbereisen vormt hij sinds twee jaar het succesvolle schlagertrio KLUBBB3 en daar willen we natuurlijk meer van weten. Samen met zijn collega’s treedt hij op met hun nieuwste Nederlandstalige feestnummer Het leven danst Sirtaki.

Verder is bioloog en apendeskundige Patrick van Veen te gast. Vanuit zijn specialisme werpt hij een verhelderende blik op de actualiteit. En in de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven: hij verrast ons met iets lekkers uit de oven!

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX