Hilversum,
10
april
2017
|
16:16
Europe/Amsterdam

Informatie: 10 t/m 14 april Tijd voor MAX

Vanaf 10 april

Deze week presenteert Martine van Os Tijd voor MAX samen met Marc Klein Essink.

Maandag 10 april om 17.10 uur op NPO 1
Op maandag 10 april is Rik van de Westelaken te gast, de voormalig anchorman van het NOS Journaal is sinds vorige week presentator van het vernieuwde Peking Express op NET5. Binnenkort presenteert hij op dezelfde zender ook het programma Rik over de Grens.

Specialist in moderne kunst en veilingmeester van Christie’s Benthe Tupker komt langs om te vertellen over een speciale veiling van naoorlogse kunst, waarbij een aantal bijzondere werken onder de hamer gaat.

Esther Roelofs Gaat over precies een week van start bij de marathon van Boston. Onlangs verscheen haar boek Mama’s Marathon, een hardloopgids voor moeders. Esther vertelt hier alles over in de uitzending.

Janny van der Heijden staat in de keuken en maakt een heerlijk oosters gerecht. En het Groot Omroepkoor treedt op in de studio!

Dinsdag 11 april om 17.10 uur op NPO 1
Op dinsdag 11 april staat Tijd voor MAX in het teken van diabetes. Te gast is onder anderen acteur Joost Buitenweg, zijn beide zoons hebben diabetes. Professor Bart Roep, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum, vertelt over veelbelovend onderzoek naar genezing van diabetes type 1. Hij ontwikkelde een nieuwe celtherapie, die ervoor moet zorgen dat de cellen die insuline maken met rust worden gelaten door het afweersysteem. Zijn uiteindelijke doel is om niet slechts de symptomen van de ziekte te bestrijden, maar diabetes type 1 echt te genezen.

Sarena Solari maakt ter gelegenheid van deze speciale uitzending een heerlijk gerecht dat geschikt is voor mensen die lijden aan diabetes type 1.

Woensdag 12 april om 17.10 uur op NPO 1
Op woensdag 12 april is toptennisser Robin Haase te gast. We praten met hem over zijn succesvolle carrière.

Dit jaar zou cabaretier, zanger en acteur Wim Sonneveld 100 jaar zijn geworden. Ter gelegenheid daarvan heeft kleinkunstkenner Daan Bartels het initiatief genomen voor een aantal activiteiten in Amsterdam, de stad waar de in 1974 overleden theaterpersoonlijkheid een groot deel van zijn leven woonde en werkte. Ook de inmiddels 97-jarige broer van Wim, Jan Sonneveld, is te gast. Jan bewaart nog talloze herinneringen aan zijn broer en is bezig die met een familielid te boek te stellen. En zanger Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel die samen met Daan Bartels de voorstelling Het Amsterdam van Wim Sonneveld in het theater brengen treden voor ons op met de misschien wel allermooiste Sonneveld-klassieker: Aan de Amsterdamse grachten!

Ook rapper Diggy Dex is te gast. Binnenkort staat deze veelzijdige en meermaals met platina bekroonde artiest als eerste rapper in Koninklijk Theater Carré. Natuurlijk treedt hij ook op in de studio!

Boswachter André Donker vertelt over de ENCI-groeve, de kalksteengroeve bij de Sint Pietersberg die jarenlang grondstoffen leverde voor de cementindustrie maar meer en meer wordt teruggegeven aan de natuur. In de keuken staat Francis Kuijk, zij maakt roti jala met curry en komkommertjes!

Donderdag 13 april om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag 13 april is kunsthistoricus en conservator van Paleis Het Loo Paul Rem is te gast in de uitzending; hij heeft weer een heel bijzondere vorstelijke vondst bij zich: twee portretminiaturen van Willem III en zijn vrouw Mary II.

In de keuken staat Sandra Ysbrandy met een typisch lentegerecht: aspergeflan met lamsham, rivierkreeftjes of gerookte zalm.

Vrijdag 14 april om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag 14 april ontvangt Tijd voor MAX regisseur Jean van de Velde. Zijn nieuwste speelfilm Bram Fischer, draait sinds gister in de Nederlandse bioscopen. Hij vertelt alles over zijn nieuwe film.

Van Nederlandse bekendste biersommelier Fiona de Lange verscheen onlangs het boek Wat je als bierliefhebber moet weten, een boek met 350 feiten over fabels over bier.

Ook schoonmaakexpert Emile Bode schuift aan om weer wat handige huishoudelijke tips met ons te delen en hij weet vast ook wat je kunt doen tegen bierkringen op tafel.In de keuken is Meester Patissier Robèrt van Beckhoven vandaag de baas; hij tovert weer iets verrukkelijks uit de oven!

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Marc Klein Essink
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/TijdvoorMAX | #tijdvoorMAX | @tijdvoorMAX