Hilversum,
01
mei
2017
|
16:08
Europe/Amsterdam

Informatie 1 t/m 5 mei Tijd voor MAX

Vanaf maandag 1 mei

Maandag 1 mei om 17.10 uur op NPO 1
Maandag 1 mei is politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp te gast. Zijn vader Gerard van der Wulp was in de jaren 80 en 90 een bekend gezicht. Maakte Gerard zijn zoon enthousiast?

Het rechteroog van Sigrid Muusse raakte geïnfecteerd door een zeer agressieve parasiet. Sigrid wil dat met name dragers van contactlenzen, zich beter bewust worden van de risico’s die ze lopen wanneer ze hun lenzen niet op de juiste manier desinfecteren. Ook haar behandelend oogarts Robert Wisse van het UMC Utrecht is te gast.

Actrice en zangeres Marjolijn Touw komt vertellen over haar rol in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, die na de zomer in première gaat.

Boswachter André Donker is opnieuw een kijkje gaan nemen bij de aalscholverkolonie in de Lepelaarsplassen die in januari aan het paren was. Zijn er inmiddels al eieren uitgekomen? In de keuken staat topkok en specialist in duurzame vis Bart van Olphen, die weer iets lekkers voor ons op tafel zet.

Dinsdag 2 mei om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag 2 mei zijn topmodel Kim Feenstra en foodblogger Bénine Bijleveld te gast. Kim heeft prachtige foto’s gemaakt voor het kookboek Food Talk, dat ze samen met Bénine heeft geschreven. Ook maakt Bénine een heerlijk glutenvrij gerecht voor ons klaar.

Pauline van Berkel is draagmoeder van een baby die bestemd is voor twee wensvaders. Pauline en de twee vaders zijn te gast in de Tijd voor MAX-studio.

Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet schuift aan. Sinds twee jaar is zij voorzichter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ze vindt het belangrijk dat de herinnering aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog leven wordt gehouden.

Dokter Ted van Essen vertelt ons wat te doen bij een ziekenhuisopname en Albert Hammond treedt voor ons op! Hij zingt een medley van zijn grootste hits.

Woensdag 3 mei om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag 3 mei is Sonja Barend te gast! Onlangs verscheen van haar hand Je ziet mij nooit meer terug, een serie indringende memoires waar ze ingaat op het lot van haar vader en moeder gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Voormalig Amerika-correspondent Max Westerman schuift ook aan in de studio. Momenteel loopt zijn nieuwe televisiereeks Max Zoekt Rust, waarin we zien hoe hij zich verdiept in de kracht van hindoeïstische yoga en een ayurvedische levenswijze.

Marien bioloog Michaël Laterveer kweekt in zijn aquarium in Utrecht haaien en roggen om ze later uit te zetten in de Noordzee. Annemarie Pronk staat in de keuken en we worden muzikaal verwend door zanger Flip Noorman.

Donderdag 4 mei om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag 4 mei staat Tijd voor MAX stil bij het feit dat meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Er is aandacht voor het werk van Stichting Vluchteling. De stichting biedt noodhulp aan de miljoenen slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Herman van Veen en Waldemar Torenstra zijn te gast om te praten over dit onderwerp.

Vrijdag 5 mei om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag 5 mei is de gehele cast van de Nederlandse versie van de theaterhit Slippers aan Tafel te gast. Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman (Plien & Bianca), Peter van de Witte en Bas Hoeflaak (Droog Brood) vertellen over dit stuk.

Trendwatcher Lieke Lamb is ook van de partij; zij geeft zoals altijd haar deskundige visie op toekomstige ontwikkelingen.

In de keuken staat Sandra Ysbrandy. Sandra is gespecialiseerd in vintage cooking: ze gaat voor authentieke smaken, pure en gezonde ingrediënten en een simpele bereidingswijze.

Tenslotte een fantastisch optreden van Guido’s Orchestra, het beroemde symfonie-poporkest waarover MAX vanaf 13 mei een tweetal tv-specials uitzendt. Samen met hun vaste sopraansoliste Wendy Kokkelkoren zingen ze op deze Bevrijdingsdag onder meer het meeslepende We’ll meet again!