Hilversum,
09
januari
2017
|
12:11
Europe/Amsterdam

Info: 9 t/m 13 januari Tijd voor MAX

Maandag 9 januari om 17.10 uur op NPO 1
De eerste gast in het nieuwe jaar is Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Martine en Sybrand praten met hem over zijn baan in Den Haag en over zijn voorzitterschap van de Eurogroep, het orgaan waarin de lidstaten van de eurozone hun fiscaal- en economisch beleid coördineren. Ook zijn persoonlijke leven passeert de revue. Wist u bijvoorbeeld dat de minister éigenlijk dierenarts had willen worden? Dat ging niet door, maar in Tijd voor MAX maakt hij kennis met iemand die de stap wel zette: dierenarts Jenny Buijtels.

Verder is actrice Elle van Rijn te gast. Elle speelt de hoofdrol in de soap Over Eva die vanaf maandag elke werkdag wordt uitgezonden op Libelle TV. Elle schreef ook het script voor deze serie en het schíjnt dat ze er veel persoonlijke ervaringen in heeft verwerkt.

In de keuken staat Heel Holland Bakt-jurylid en culinair expert Janny van der Heijden. Tot slot een fantastisch optreden van de succesvolle tributeband: The Dutch Eagles!

Dinsdag 10 januari om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag is één van de grootste en veelzijdigste musicalsterren die Nederland rijk is te gast in Tijd voor MAX: Pia Douwes. De zangeres en actrice is op dit moment in de theaters te bewonderen met A Midwinter's Tale, waarin ze met bekende klassiekers uit de musical-, film- en cabaretwereld een ode brengt aan de winter. Komende zomer speelt Pia bovendien de hoofdrol in de musical Elisabeth, over de Oostenrijkse keizerin Sisi, die op Paleis Het Loo wordt opgevoerd.

Verder zit acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld aan de Tijd voor MAX-tafel. Zijn nieuwste cabaretprogramma heet MORGEN KLAART HET OP, waarin hij onder andere grappen maakt over de gedachten en emoties die we het liefst diep wegstoppen, maar die er wel degelijk zijn. Pepijn kent deze gedachten en emoties zelf heel goed, omdat hij zo nu en dan last heeft van een piekerstoornis. Dokter Ted van Essen is ook te gast en legt uit wat dat precies inhoudt en hoe je er mee om kunt gaan.

Daarnaast is er aandacht voor de voorstelling FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer waarin op theatrale wijze de corruptieschandalen rond voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter worden gereconstrueerd. Acteurs Cees Geel en Paul R. Kooij spelen in de voorstelling en zijn te gast.

Tot slot staat topkok Antoine Hermans in de keuken, dat belooft weer veel goeds!

Woensdag 11 januari om 17.10 uur op NPO 1
Hoogleraar Voedingsleer Jaap Seidell komt praten over de zin en onzin van goede voornemens: waarom is het bijvoorbeeld zo moeilijk om lijnen werkelijk vol te houden? Ook in de nieuwe VPRO-serie Kiloknallers gaat het over lijnen. In het programma worden vijf kinderen met obesitas een jaar lang gevolgd. Twee van hen vertellen in Tijd voor MAX over de worsteling met hun gewicht en hun pogingen om af te vallen. Ook spreken Martine en Sybrand met enkele ouders.

In de Tijd voor MAX-keuken staat Annemarie Pronk, de winnares van het afgelopen seizoen van Heel Holland Bakt. Tja, wat zij maakt is ongetwijfeld iets waardoor u al uw goede voornemens op slag vergeet…

Donderdag 12 januari om 17.10 uur op NPO 1
Deze week is het 50 jaar geleden dat prinses Margriet in het huwelijk trad met ‘gewone burger’ Pieter van Vollenhoven. Ondanks aanvankelijke tegenwerking vanuit kringen binnen het hof vieren de prinses en meester Pieter hun Gouden Bruiloft. Te gast in Tijd voor MAX is koningshuisdeskundige Marc van der Linden, die verslag doet van het gesprek dat hij naar aanleiding van deze heuglijke gebeurtenis had met het paar. Er staan nog meer koninklijke feestelijkheden te wachten, want dit jaar viert koning Willem-Alexander zijn 50ste verjaardag. Marc publiceerde al in 1992 een boek over de toenmalige kroonprins; hoe vindt hij dat Willem-Alexander het doet nu hij daadwerkelijk op de troon zit?

Verder zijn de transgenders Eva van Engelenhoven en Emma Laurijssens te gast in Tijd voor MAX. Beiden trouwden eerder als man, nu trouwen ze met elkáár als vrouw. Een bijzonder liefdesverhaal.

Donderdagavond vindt in Utrecht de uitreiking plaats van de prestigieuze Musical Awards tijdens de 16de editie van het Musical Awards Gala. Reuze spannend voor alle genomineerden. Enkele van hen nemen plaats aan de Tijd voor MAX-tafel.

Daarnaast is Jet van Nieuwkerk, columniste bij diverse bladen en de dochter ván, te gast. Na het Boek van Jet, waarin ze haar favoriete recepten deelt, heeft ze niet stilgezeten. Er is een nieuw boek: Tips van Jet. Hierin staan maar liefst 100 tips op het gebied van healthy living om het nieuwe jaar extra goed te beginnen.

Vrijdag 13 januari om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX-keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven die iets heerlijks uit de oven tovert.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

facebook.com/TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX