Hilversum,
28
november
2016
|
13:04
Europe/Amsterdam

Info: 28 november t/m 2 december in Tijd voor MAX

Maandag 28 november om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag is comédienne en cabaretière Tineke Schouten te gast in Tijd voor MAX om te vertellen over haar nieuwste theatershow T-Splitsing. T-Splitsing is misschien wel Tinekes meest persoonlijke programma ooit. Ze gaat in deze voorstelling in op de grote en kleine keuzes die een mens in het leven maakt.

Verder zijn Jacomien en Paul Wolfkamp te gast. Jacomien en Paul namen twee jaar geleden de moeilijkste beslissing van hun leven toen ze zich gedwongen zagen hun, toen 12-jarige, meervoudig gehandicapte zoon Daan, uit huis te plaatsen. In de KRO-NCRV 2Doc: Zorg om Daan, die vandaag wordt uitgezonden, is de emotionele zoektocht naar een geschikte opvangplek voor Daan te zien.

We spreken ook met ‘ouderenfotografe’ Romi Tweebeeke. Romi reisde de senioren achterna die jaarlijks naar Benidorm trekken en legde vast hoe het overwinteren er daar toegaat: niks bakken in de zon, maar gymnastieken!

Ook dierenarts Jenny Buijtels is te gast, zij vertelt hoe je schildklierproblemen bij honden kunt herkennen. In de keuken tenslotte culinair expert Janny van der Heijden die zoals altijd weer iets lekkers bereidt.

Dinsdag 29 november om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX is zangeres Ruth Jacott te gast. In januari 2017 gaat haar nieuwe theatertour Ruth van start, waarin ze samen met haar live-band opzwepende songs afwisselt met ingetogen liedjes en persoonlijke verhalen. Niet alleen al haar grote hits komen in deze nieuwe show voorbij, maar ook nummers van andere artiesten die ze altijd al eens had willen zingen. Uiteraard geeft Ruth alvast een voorproefje, mét haar swingende band. Ook is Ruth te bewonderen tijdens de MAX Proms.

Verder is Nicole te gast. Nicole slaagde er in om van haar drang tot zelfbeschadiging af te komen. Ze heeft daarom Stichting Zebra Voorlichting in het leven geroepen waarmee ze ervoor wil zorgen dat dit probleem meer aandacht en begrip krijgt onder artsen, ouders en leeftijdsgenoten. Zelf won ze hiermee pasgeleden de Roos van Elisabeth, een prijs voor patiëntgerichte initiatieven op het terrein van de GGZ.

Ook vaste huisarts dokter Ted van Essen is te gast, ditmaal heeft hij het over het meest beweeglijke orgaan van ons lichaam: de tong.

Met verhuizer Donny Zwennes uit Den Haag spreken we over zijn bijzondere specialisatie: voor Alzheimerpatiënten die naar een verpleeghuis gaan bouwt hij hun oude woning nauwgezet na. Resultaat: de mensen zijn minder van slag. Maar hoe krijgt Donny het voor elkaar om elk schilderijtje precies goed te hangen?

In de keuken tenslotte topkok en pleitbezorger voor duurzame vis Bart van Olphen, hij zet voor ons in een handomdraai de zee op tafel!

Woensdag 30 november om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX zijn woensdag styliste Xandra Brood en haar dochter, actrice en model Holly Mae Brood te gast. Vanaf donderdag draait Unknown Brood van de Twentse regisseur Dennis Alink in de bioscopen. De documentaire toont persoonlijke beelden die door Herman zelf zijn gemaakt, afgewisseld met interviews met zijn naaste vrienden en bekenden. Hoe hebben echtgenote Xandra en dochter Holly Mae hier naar gekeken?

Fokko van der Woude ontdekte hoe hij zijn oma Sippy Koning blij kon maken: met een virtual reality-bril op waande ze zich weer op de Lüneburger Heide waar ze opgroeide en via een koptelefoon hoorde ze de Duitse liedjes uit haar jeugd. Samen met twee vrienden wil hij dit idee nu uitrollen om zo onder andere Nederlandse immigranten in Australië zich virtueel weer even op Hollandse bodem te laten voelen. Fokko en zijn collega’s zijn te gast om over hun plannen te vertellen.

Journaliste Mariëtte Baarda heeft al van jongs af aan last van migraine en schreef er een boek over: Kinderen waaien om, een verslag van een avontuurlijke tocht langs bizarre genezers en allerhande therapieën. Ook zij zit aan tafel.

In de keuken Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016: samen met haar dochters Anne en Mirte gaat ze vandaag kruidnootjes voor ons maken!

Tenslotte brengt saxofonist Bertus Borgers, die veel met Herman Brood heeft opgetreden, mét dochter Nova een muzikaal eerbetoon aan zijn oude muziekgabber.

Donderdag 1 december om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag is politievrouw Ellie Lust te gast in Tijd voor MAX. Ellie was al bekend als woordvoerder van de Amsterdamse politie in programma’s als Opsporing Verzocht, maar sinds haar deelname dit jaar aan Wie is de mol? loopt heel Nederland met Ellie weg. Hoe bevalt die populariteit haar? Natuurlijk hebben we het met haar ook over Roze in Blauw, een politienetwerk dat bestaat uit agenten die zelf homoseksueel, lesbisch of biseksueel zijn en daardoor laagdrempeliger aanspreekbaar zijn voor slachtoffers van antihomoseksueel geweld. Ellie is voorzitter van dit netwerk.

Ook te gast is voormalig hockeyinternational Ellen Hoog, door haar vele trainingsstages en grote toernooien over de hele wereld leerde Ellen de lekkerste én gezondste gerechten in al die landen kennen. Daardoor geïnspireerd bracht ze onlangs het kookboek Grenzeloos gezond uit. We praten met haar over haar visie op voeding en natuurlijk wordt er tijdens de uitzending ook een recept uit haar boek bereid.

Tenslotte een fantastisch optreden van Pink Floyd Project, een band met onder meer voormalig Vandenberg-zanger Bert Heerink die de psychedelische rockmuziek van het legendarische Pink Floyd opnieuw tot leven wekt. In Tijd voor MAX brengen ze de absolute klassieker Another Brick In The Wall ten gehore!

Vrijdag 2 december om 17.10 uur op NPO 1
Dit wordt vast en zeker een wervelende uitzending van Tijd voor MAX, want zangeres, actrice en cabaretière Karin Bloemen is vrijdag te gast! Ze komt vertellen over haar nieuwe theatershow Volle Bloei, die in januari van start gaat. Niet alleen Karin, maar iederéén in de zaal verlaat in haar show het theater als herboren, en omdat iedere knop het verdient om tot bloei te komen geeft zij tijdens iedere voorstelling een lokaal talent de gelegenheid om op het podium een nummer te zingen.

Vóór het begin van deze theatertournee staat Karin bovendien op 23, 24 en 26 december samen met andere grote sterren als Nicolette van Dam en Carlo Boszhard in de Ziggo Dome, om met The Christmas Show het publiek net als vorig jaar weer te trakteren op een magische reis door de wondere wereld van kerst. Natuurlijk zingt Karin in Tijd voor MAX een prachtig nummer uit haar rijke repertoire!

Verder is bioloog deskundige sociaal oergedrag Patrick van Veen te gast. Vanuit zijn expertise spiegelt hij de actualiteit aan het gedrag van dieren. En in de keuken Meester Patissier Robèrt van Beckhoven die gezien de tijd van het jaar overheerlijke borstplaat voor ons maakt.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
#TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX