Hilversum,
16
december
2016
|
16:32
Europe/Amsterdam

Info: 19 december tot en met 23 december in Tijd voor MAX

Maandag 19 december om 17.10 uur op NPO 1
Maandag is musicalactrice en danseres Bettina Holwerda te gast bij Tijd voor MAX. Bettina speelt één van de hoofdrollen in de legendarische dansmusical A Chorus Line, waarvan een nieuwe Nederlandse versie vorige maand in première is gegaan. Een zinderende show met spectaculaire choreografieën en wereldberoemde songs. Bettina verlaat de studio niet voordat ze daar iets van heeft laten zien en horen.

Daarnaast is acteur Bram van der Vlugt te gast. Bram is inmiddels 82 jaar, maar nog volop actief in het theater met het stuk Vaders & Zonen. Samen met Bram, zijn zoon Floris en dochter Hester kijken Martine en Sybrand terug op de concertvoorstelling Van der Vlugt & Co: De 3 vingerige luiaard, waarmee ze het afgelopen jaar door het land toerden en die in 2017 een opvolger krijgt. Verder onthult Bram zijn geheim: hij is groot fan van Winnie de Poeh, de beer die dit jaar zijn 90ste verjaardag viert.

Verder is Alexandra Heering te gast. Ze schreef het boek Single geluk. Hoe blijf je gelukkig als single? Dierenarts Jenny Buijtels legt uit dat gourmetten in huis risico’s met zich mee kan brengen voor de kanarie of de parkiet. Patissier Marieke de Korte maakt iets lekkers: tipsy orange truffle cake!

Dinsdag 20 december om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag is drievoudig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer te gast bij Tijd voor MAX. De ‘koningin van Nagano’ beëindigde dit jaar haar werkzaamheden als coach, ze komt vertellen over haar toekomstplannen. Verder zit Marianne in de jury van het NOS/NOC*NSF Sportgala dat woensdag wordt gehouden. Onder andere de Sportman en Sportvrouw van het jaar worden gekozen, een titel die Marianne in 1998 zélf te beurt viel.

Verder is kapster Mirjam de Zinger te gast. Mirjam knipte het haar van haar meervoudig gehandicapte zoontje altijd zelf. Na zijn overlijden begon ze een kapsalon speciaal voor mensen met een beperking. In Tijd voor MAX vertelt Mirjam met welke uitdagingen ze bij dit werk te maken krijgt, maar ook hoeveel voldoening het haar geeft.

Vaste huisarts Ted van Essen vertelt over hartritmestoornissen: wat is dit precies en wat is er aan te doen? Conservator Bart Grob van het in wetenschap en geneeskunde gespecialiseerde Museum Boerhaave, legt aan de hand van een aantal stukken uit de collectie uit hoe men vroeger omging met hartritmestroonissen. In de keuken topkok én expert in duurzame vis Bart van Olphen. Voor de ultieme kerstsfeer zorgt zanger Ronnie Tober: hij treedt op met zijn nieuwste kerstsingle Het gevoel van Kerst.

Woensdag 21 december om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag is RTL-nieuwslezeres Merel Westrik, samen met haar moeder, schrijfster Marjan van den Berg te gast bij Tijd voor MAX. Marjan schrijft al jaren de veelgelezen column Sanne in weekblad Margriet en bracht daarvan in gebundelde vorm ook al dertien boeken uit. Onlangs verscheen Kerst met tante Jo, een verzameling columns, bespiegelingen en verhalen rond het thema kerstfeest en de bijbehorende familieverwikkelingen. In Tijd voor MAX halen Marjan en dochter Merel herinneringen op aan tante Jo, maar ook aan de tijd dat Merel nog samen met haar zusjes figureerde in haar moeders columns. Ook vertelt Merel over haar overstap van WNL naar RTL.

Daarnaast zijn actrice en zangeres Marjolijn Touw, muzikant en acteur Bob Fosko en acteur en zanger Rob van de Meeberg te gast. Als respectievelijk Tante Leen, Willy Alberti en Johnny Jordaan kijken ze in de kerstshow Kerstfeest in de Jordaan vanuit de hemel terug op de gezellige kerstdagen die ze met z’n allen hebben beleefd in de Amsterdamse volkswijk. De voorstelling, in theater Zonnehuis in Amsterdam, is er eentje met een knipoog en vooral veel typisch Amsterdamse succesnummers.

Verder is arts en schrijver Jos Benders te gast. Jos schreef het boek Liefde met voorbedachten rade. Hierin beschrijft hij de laatste vijf levensjaren van zijn moeder Toos, die uiteindelijk op 101-jarige leeftijd overlijdt. Met hulp van een aantal toegewijde mantelzorgers slaagde hij erin om haar tot het einde in haar vertrouwde thuissituatie te laten wonen. Hoewel het vaak zwaar was, kijkt hij toch met een goed gevoel terug op deze periode. Zijn boek is een ode aan de mantelzorg.

Voor haar zwangerschapsverlof nog één keer in de keuken: Sarena Solari, ze maakt weer iets lekkers met een Italiaanse slag.

Donderdag 22 december om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag is bioloog, schrijver en presentator Midas Dekkers te gast bij Tijd voor MAX. Donderdagavond zendt MAX de één-na-laatste aflevering uit van zijn programma Het ei van Midas, waarin het wonder van de natuur en de vele lessen die zij ons leert centraal staan. Zo wordt bijvoorbeeld in de architectuur veelvuldig teruggegrepen op ontwerpen uit de natuur. Vindt Midas, nu de serie op z’n eind loopt, de poes nog steeds de beste uitvinding ooit of is hij tot andere inzichten gekomen?

Ook te gast is MAX-coryfee Erica Terpstra. Voor het vijfde seizoen van het succesprogramma Erica op Reis dompelde ze zich opnieuw onder in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Wat heeft tot nu toe het meeste indruk op haar gemaakt?

Verder in Tijd voor MAX een gesprek met de makers van Wildernis onder water, de zesdelige serie die in januari van start gaat. In de serie wordt de mysterieuze wereld beneden de Nederlandse waterspiegel zichtbaar gemaakt. Er is in alle vier de seizoenen gefilmd en dat levert verrassende beelden op.

Daarnaast zijn Thérèse Boer, eigenaar van sterrenrestaurant De Librije, én vinoloog, schrijver en wijnverzamelaar Hans Melissen te gast om te vertellen over hun boek Met liefde geschonken. Een boek vol handige tips, anekdotes en verhalen over wijn en welke wanneer gedronken dient te worden. Tenslotte een fantastisch optreden van 3JS samen met Elske DeWall!

Vrijdag 23 december om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag is acteur Diederik Ebbinge te gast. Diederik speelt op het televisiekanaal KPN Presenteert de hoofdrol in de serie BABS, over de lotgevallen van een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand.

Ook actrice Isa Hoes is te gast. Ze schreef samen met collega-actrice Medina Schuurmans Te lijf. Een boek waarin beiden met open vizier de overgang tegemoet treden en met rimpels, opvliegers en de mogelijkheden van botox aan de slag gaan. Daarnaast stelt Isa op vrijdag 30 december haar eigen radioprogramma samen op NPO Radio 1: Het jaar van Isa Hoes.

Verder is er een kleine reünie in Tijd voor MAX, namelijk met de deelnemers van de MAX-serie Nooit meer alleen. Precies een jaar geleden ging de serie van start, vijf eenzame ouderen probeerden hun leven weer op de rit te krijgen. Hoe is het nu met hen?

Daarnaast wordt er alvast vooruit gekeken naar het speciale programma MAX ontmoet Charles Aznavour, dat woensdag 28 december wordt uitgezonden om 23.30 uur op NPO 1. Martine van Os had in Parijs een exclusief interview met de 92-jarige zanger, waarvan al enkele fragmenten te zien zijn.

Te gast is ook bioloog en primatendeskundige Patrick van Veen die als altijd met een apenoog kijkt naar de actualiteit. In de keuken Meester Patissier Robèrt van Beckhoven: hij bereidt weer iets lekkers. Tenslotte een optreden van de Tiny Little Bigband met crooner Franklin Brown die samen met de dames van The Triolettes een op-en-top-kerstnummer ten gehore gaat brengen!

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl | #TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX