Hilversum,
14
november
2016
|
12:52
Europe/Amsterdam

Info: 14 t/m 18 november in Tijd voor MAX

Maandag 14 november om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag zijn we er trots op dat we in Tijd voor MAX een van de grote namen van de Nederlandstalige muziek mogen ontvangen: Rob de Nijs. Rob is al meer dan 50 jaar een van 's lands meest geliefde artiesten en na talloze prijzen en vele gouden en platina albums wordt hij op 20 november aanstaande vanwege zijn vakmanschap, veelzijdigheid en drive tot vernieuwing onderscheiden met de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016. Het belooft een bijzonder feestelijke gelegenheid te worden, waarbij een groot aantal artiesten tijdens en speciaal concert een hommage aan Rob zal brengen. In Tijd voor MAX nemen we daarop alvast een voorschotje door samen met Rob terug te blikken op de hoogtepunten van zijn lange carrière en daarnaast willen we natuurlijk alles weten over zijn plannen voor de toekomst. Uiteraard geeft Rob bij ons ook een fantastisch optreden, samen met een live-band! In de keuken culinair expert Janny van der Heijden die voor de gelegenheid het lievelingsgerecht van Rob bereidt: zuurkool met worst en spek, maar natuurlijk wel op z’n Janny’s! Verder besteden we aandacht aan de documentaireserie Schuldig, die vanavond van start gaat op NPO 1 bij Human. Daarin maken we kennis met mensen uit de Amsterdamse Vogelbuurt die om uiteenlopende redenen in de schulden zijn geraakt. Bij ons aan tafel Ron en Ramona, die uit hun huis zijn gezet, en schuldhulpverlener Paul.

Dinsdag 15 november om 17.10 uur op NPO 1
Vaste huisarts dokter Ted van Essen heeft het over de bijsluiter die standaard bij onze medicijnen wordt meegeleverd: vaak is die zo ingewikkeld dat menigeen er geen wijs uit wordt en z’n pillen op de verkeerde manier gebruikt. Maar daar is nu iets op gevonden: de Kijksluiter! Verder praten we met Anne Alles, die moeder werd op haar veertiende. In haar boek Alles Over Hoop beschrijft ze hoe het was om op school tiener te zijn en thuis moeder. Anne’s eigen moeder Tjissie steunde haar in deze periode en is ook te gast. In de keuken staat topkok en specialist in duurzame vis Bart van Olphen die de zee voor ons op tafel tovert. En vandaag is Tijd voor MAX een must voor iedereen die warme herinneringen bewaart aan de muziek van de Dire Straits: in de studio namelijk een verpletterend live optreden van The Dire Straits Experience, een groep bestaande uit uitsluitend stermuzikanten, gevormd rond Dire Straits-lid van het eerste uur Chris White. Zij spelen bij ons een van de bekende klassiekers van de legendarische Britse gitaarband op een wijze die het origineel bijna doet vergeten.

Woensdag 16 november om 17.10 uur op NPO 1
In de keuken vandaag Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk en zij maakt zebraspritsen. En tenslotte een bijzonder optreden van de van oorsprong Nederlandse zangres Carolina de Holanda, die in Mexico in de voetsporen van de legendarische María de Lourdes trad en in dit Zuid-Amerikaanse land inmiddels al twee decennia aan de top staat. Ze deelde het podium met grote namen, trad op voor presidenten en zelfs op Paleis Soestdijk, en laat in Tijd voor MAX horen dat ook Nederlandse klassiekers heel fraai kunnen klinken met een lekker pittig Mexicaans sausje!

Donderdag 17 november om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX ontvangen we ditmaal actrice Henriëtte Tol en acteur Huub Stapel; beiden spelen een hoofdrol in de Nederlandse topfilm De Zevende Hemel van regisseur Job Gosschalk. Deze film, die vanaf 24 november te zien is in de bioscoop, schildert de verwikkelingen bij een grote gecompliceerde familie die een Italiaans restaurant drijft, en is door een keur aan heerlijke Nederlandstalige popnummers tevens een ode aan de Nederlandse muziek. Verder: hoe is het voor ouders om een te vroeg geboren kindje te krijgen? Schrijver en televisiemaker Matthijs Kleyn en zijn vrouw Bente overkwam het: hun zoontje Cesar werd vijf weken te vroeg geboren en bleek blind aan één oog. Vader Matthijs legde zijn ervaringen vast in het boek Cesar, en samen met Bente én de opa en oma van Cesar is hij te gast. Natuurlijk wordt er tijdens de uitzending ook in de pannen geroerd, en wel door Sandra Ysbrandy, kookexpert met een voorliefde voor vintage cooking en pure, simpele en gezonde ingrediënten.

Vrijdag 18 november om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX krijgen we weer een handige huishoudtip van journalist en schoonmaakspecialist Emile Bode. En we hebben vandaag een fantastisch optreden van The Ramblers! Het beroemdste dansorkest van Nederland bestaat dit jaar 90 jaar en viert dat met een jubileumtournee waarin het samen met zanger Dick Rienstra én de vier topzangeressen van Sisters! de grote hits van weleer weer tot leven wekt. In Tijd voor MAX hoort u vandaag natuurlijk hun absolute klassieker Wie is Loesje!