Hilversum,
29
maart
2017
|
14:28
Europe/Amsterdam

In Van onschatbare waarde: een koninklijke karakterpop, een mysterieus schilderij en een schedel met mystieke krachten

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 ziet u aflevering vijf van Van onschatbare waarde bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in Van onschatbare waarde zijn; Ilse DaatselaarArnold WeghBert Degenaar en Ebert Roest. Op zoek naar meer informatie en foto's van de experts? Kijk dan snel op de perssite van MAX!

Informatie aflevering 5 - donderdag 23 maart om 21.25 uur op NPO 1
De eerste verkoper is Leni met een bijzonder schilderij. Op het werk zijn twee jachthonden afgebeeld. De maker is onbekend, want het is niet gesigneerd en Leni is niet eerder bij een taxateur geweest. De Van onschatbare waarde-experts vermoeden dat het schilderij uit de 18e eeuw komt. Lukt het Leni om het werk voor een mooi bedrag te verkopen, ondanks het ontbreken van informatie over diens maker?

Ook zien we verkoper Ole, met een set van twee bouilloires: een soort multifunctionele theepotten uit begin 18e eeuw. De objecten zijn van de hand van Jan Buijsen, een edelsmid die zich liet beïnvloeden door de Franse Empirische Stijl. Op de objecten staat een familiewapen afgebeeld. Komt dit, met het oog op eventuele doorverkoop, ten goede aan de waarde?

Dan klopt verkoper Jim aan. Hij heeft een schedel uit de 20e eeuw bij zich, gemaakt door een bekende Braziliaanse kunstenaar. Jim is een opvallende verzamelaar, hij heeft maar liefst 50 schedels in zijn collectie. Schrikt dit ietwat lugubere object de Van onschatbare waarde-experts af, of kunnen ze de mystiek rondom het object juist waarderen?

Ook op bezoek in het kasteel is Hans. Hij komt met een koninklijk object; een karakterpop uit 1912, gemaakt in opdracht van koningin Wilhelmina voor prinses Juliana.

Tot slot zien we een zeer oude opgezette otter. Het dier heeft een opvallende kleur: de otter is helemaal wit!

Raadpleeg het eerder verstuurde aankondigingsbericht voor meer informatie.

Van onschatbare waarde
Iedere donderdag om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde