Hilversum,
19
januari
2018
|
16:52
Europe/Amsterdam

In Nieuwsweekend van MAX: verbod op oppositie in Rusland, strijd tegen opsporingsinstrument overheid en de nadelen van wonen in een Tiny-House

Mieke van der Weij en Peter de Bie presenteren zaterdag 20 januari van 08.30 tot 11.00 uur weer het ochtendprogramma Nieuwsweekend op NPO Radio 1. In de uitzending zijn onder anderen Hennie Tibben, Helga Salemon en Louise Fresco te gast.

Schrijvers en advocaten lopen te hoop tegen de Wet SyRI, waarmee de overheid op Big-Brother-achtige wijze hele wijken digitaal binnenstebuiten keert op zoek naar fraudeurs. Waarom moet deze wet volgens hen worden ingetrokken?

Hennie Tibben is Tiny House-bewoonster. Dergelijke huisjes zijn hip, maar de nadelen van het wonen in deze klimaatvriendelijke minihuisjes op bijzondere plekken blijven onderbelicht. Hennie komt er bij Nieuwsweekend uitgebreid over vertellen.

Ruslandkenner Helga Salemon weet alles over het verbod dat de belangrijkste oppositiepartij in Rusland uitsluit van deelname aan de verkiezingen. Op deze manier wordt het wel héél erg makkelijk voor Poetin om de verkiezingen te winnen.

Met De Idealisten sluit Louise Fresco haar literaire trilogie over engagement en hoe je dat als mens vormgeeft, af. De Idealisten vertelt het verhaal van dokter Benjamin Marcus en zijn jonge, bijna blinde patiënt Ndidi op een afgelegen missiepost, tegen de achtergrond van een overweldigende natuur, een mythische rivier en dreigende droogte.

En hoe overtuigde het Singer Museum in Laren het echtpaar Fentener van Vlissingen ervan hun zeer bijzondere privé-kunstcollectie tentoon te stellen? Dit en meer in Nieuwsweekend.

Over Nieuwsweekend
Wekelijks presenteren Mieke van der Weij en Peter de Bie op NPO Radio 1 het ochtendprogramma Nieuwsweekend. Het duo spreekt elke zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur met diverse gasten over wetenschap, cultuur, sport en nieuws uit binnen- en buitenland.

Nieuwsweekend
Elke zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Presentatie: Mieke van der Weij en Peter de Bie

Facebook.com/Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend