Hilversum,
12
januari
2018
|
12:54
Europe/Amsterdam

In Nieuwsweekend van MAX: verband tussen alcoholmisbruik en borstkanker, angst voor verstandsverlies en alles over de bioscoopfilm Darkest Hour

Mieke van der Weij en Peter de Bie presenteren zaterdag 13 januari van 8.30 tot 11.00 uur weer het ochtendprogramma Nieuwsweekend op NPO Radio 1. In de uitzending zijn onder anderen Antoinette Beumer en Felix Klos te gast.

Antoinette Beumer komt langs om te praten over haar persoonlijke roman Mijn vader is een vliegtuig, een psychologische roman over onverwerkte trauma’s, de scheidslijn tussen frictie en realisatie én de reële angst om je verstand te verliezen.

Reisbrancheorganisatie ANVR komt in aanloop naar de Vakantiebeurs met het initiatief om voor vliegreizen standaard de prijs voor compensatie van CO2 te verrekenen. Kan dat? En worden er ook echt bomen geplant ter compensatie? En waar dan? Duurzaamheidsjournalist Evert Nieuwenhuis plaatst kanttekeningen bij het plan.

Zeker negentig procent van de Nederlanders heeft geen flauw idee dat alcoholmisbruik kan leiden tot borstkanker. Marjolein de Jong, oncologisch-chirurg van het Alexander Monro Ziekenhuis trekt aan de bel. Borstkankerpatiënt Britt Stubbe voelt zich schuldig: zij wist namelijk wél van het verband.

Historicus Felix Klos bespreekt de film Darkest Hour, over oorlogspremier Winston Churchill, die vanaf 18 januari in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Over Nieuwsweekend
Wekelijks presenteren Mieke van der Weij en Peter de Bie op NPO Radio 1 het ochtendprogramma Nieuwsweekend. Het duo spreekt elke zaterdag van 8.30 tot 11.00 uur met diverse gasten over wetenschap, cultuur, sport en nieuws uit binnen- en buitenland.

Nieuwsweekend
Elke zaterdag van 8.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Presentatie: Mieke van der Weij en Peter de Bie

Facebook.com/Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend