Hilversum,
16
februari
2018
|
16:47
Europe/Amsterdam

In Nieuwsweekend van MAX: toenemende agressie van reizigers in vliegtuigen, de communistische jeugd van Jolande Withuis en Mathijs Deen over zijn boek: Over oude wegen

Mieke van der Weij en Peter de Bie presenteren zaterdag 17 februari van 08.30 tot 11.00 uur weer het ochtendprogramma Nieuwsweekend op NPO Radio 1. In de uitzending zijn onder anderen Frank de Grave, Jerry van den Berg en Mathijs Deen te gast.

Een grote jongen moet je zijn, om je in de politiek en het bestuur staande te houden. Dat zegt oud-minister en bestuurder Frank de Grave in het boek van Jan Tromp: Grote Jongen zijn. Zaterdag in Nieuwsweekend licht Frank de Grave zijn uitspraak toe.

De agressie van reizigers in vliegtuigen neemt steeds grotere vormen aan, blijkt uit cijfers van Schiphol. Jerry van den Berg traint stewards en stewardessen in het handelend optreden ter voorkoming van ruzies, vechtpartijen en ander ongewenst gedrag in de lucht. Hoe gaat dat in zijn werk?

Radiomaker en geschiedenis-fan Mathijs Deen zwierf voor zijn boek Over oude wegen kriskras door Europa op zoek naar wegen en paden van meer dan duizend jaar oud, die Europa hebben gemaakt tot wat het is, sinds de verre voorouders van de moderne mens voet aan land zetten, meer dan een miljoen jaar geleden.

Tot slot spreekt Jolande Withuis, schrijfster en sociologe, openhartig over haar communistische jeugd, die haar leven getekend heeft.

Over Nieuwsweekend
Wekelijks presenteren Mieke van der Weij en Peter de Bie op NPO Radio 1 het ochtendprogramma Nieuwsweekend. Het duo spreekt elke zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur met diverse gasten over wetenschap, cultuur, sport en nieuws uit binnen- en buitenland.

Nieuwsweekend
Elke zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Presentatie: Mieke van der Weij en Peter de Bie

Facebook.com/Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend