Hilversum,
18
april
2018
|
12:10
Europe/Amsterdam

In Hallo Nederland: nog altijd ravage op Sint-Maarten

Donderdag 19 en vrijdag 20 april

Op donderdag 19 en vrijdag 20 april doet MAX-presentatrice Elles de Bruin vanaf 18.30 uur op NPO 2 in Hallo Nederland verslag van de gevolgen van orkaan Irma op Sint-Maarten en buureiland Saba.

Donderdag 19 april – Sint-Maarten – Vanaf 18.30 uur op NPO 2
Nog altijd zijn de gevolgen van orkaan Irma zichtbaar op Sint-Maarten. De ravage is groot, er is veel kapot en veel werkloosheid. Het toerisme trekt inmiddels een klein beetje aan, maar omdat er nog weinig banen zijn hebben veel mensen het thuis niet breed. Daarom deelt het Rode Kruis voedzame en warme maaltijden uit op scholen, waar de bewoners heel blij mee zijn. Elles de Bruin spreekt enkele bewoners over de gevolgen van orkaan Irma.

Vrijdag 20 april – Saba – Vanaf 18.30 uur op NPO 2
Elles de Bruin brengt een bezoek aan Saba. Dit buureiland van Sint-Maarten werd ook getroffen door orkaan Irma, maar wel stukken minder. Het gewone leven wordt weer opgepakt. Mensen pakken oude tradities op, bijvoorbeeld het schelpblazen, en oudere dames maken dingen van kant voor de toeristen. Desondanks zit de orkaan nog vers in het geheugen.

Op MAX Vandaag zijn vanaf donderdag 19 april twee extra verhalen van Elles de Bruin te zien over de gevolgen van orkaan Irma op Sint-Maarten.

Hallo Nederland
Donderdag 19 en vrijdag 20 april
Om 18.30 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/HalloNederlandMAX | #HalloNederland | @HalloNederland