Hilversum,
11
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hoogtepunten Bloemencorso Rijnsburg bij MAX

Hilversum, 11 juli 2014 - MAX zendt op 15 augustus, om 18.30 uur op Nederland 2, de hoogtepunten van het Bloemencorso van Rijnsburg uit. Het 69e bloemencorso staat al weer bijna voor de deur. Onder het motto "Back to…" rijden twaalf praalwagens en ruim vijftig andere, rijk opgestoken voertuigen en een groot aantal muziekkorpsen en bands weer door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Het eerste corso in Rijnsburg werd in 1946 georganiseerd en heeft sindsdien ieder jaar plaatsgevonden. Na de oorlog had men behoefte aan vrolijkheid. Inmiddels is het een groots evenement waar 250.000 bezoekers op af komen.

Op donderdag 7 augustus worden de bloemen ingestoken in het met water volgezogen steekschuim, dat met onder andere kippengaas en plastic is vastgemaakt. Er worden dahlia's, gerbera's, rozen, gladiolen en zonnebloemen gebruikt.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX: "Bloemencorso's zijn een echte Nederlandse traditie. Juist omdat er zoveel bloemencorso's in Nederland zijn die elk uniek zijn, wilden wij graag die diversiteit laten zien. In september zal Omroep MAX ook het Bloemencorso van Zundert uitzenden."

Joop van Zijl en Carla Kieft zullen ook dit jaar het Corso voorzien van hun commentaar.