Hilversum,
20
september
2021
|
09:44
Europe/Amsterdam

Hoogtepunten 70 jaar consumenten- en servicetelevisie bij MAX op NPO 2

Zaterdag 2 oktober

Omroep MAX zendt zaterdag 2 oktober een speciaal televisieprogramma uit met de hoogtepunten van 70 jaar consumenten- en servicetelevisie. Een tv-genre dat sinds de eerste uitzending van het VARA-programma Koning Klant in 1965 ongekend populair is. De uitzendingen 70 jaar TV; Consumentenprogramma's van Exota tot Woekerpolis en 70 jaar TV; Met het Mes op Tafel over Consumentenprogramma's zijn op zaterdag 2 oktober om 17.35 uur te zien bij MAX op NPO 2.

In het eerste deel van deze speciale uitzending blikken we met de kijker terug op spraakmakende fragmenten uit de diverse consumentenprogramma’s van de afgelopen decennia die grote impact hadden. Programma's als De Ombudsman, Koning Klant, Ook dat nog en later ook Radar, Kassa en Meldpunt. Wie herinnert zich niet de 'Exota-affaire' over het vermeende gevaar van ontploffende limonade-flessen in 1970. En de 'Woekerpolissen'; bedrieglijke financiële producten die mensen grote geldzorgen opleverden. 

Vervolgens zullen, in een speciale aflevering van Met het Mes op Tafel, presentatoren van verschillende consumentenprogramma’s de degens kruisen. Onder leiding van Herman van der Zandt spelen de drie duo’s het spel, met vragen over consumentenprogramma’s, presentatoren, muziek en ontwikkelingen uit de televisiegeschiedenis van de afgelopen 70 jaar. Zowel van publieke omroepen als van commerciële zenders. Deelnemers zijn onder meer Antoinette Hertsenberg, Kees van der Spek, Pieter Storms en Bavo Galama. 

70 jaar TV; Consumentenprogramma's van Exota tot Woekerpolis
70 jaar TV; Met het Mes op Tafel over Consumentenprogramma's
Zaterdag 2 oktober
Om 17.35 uur op NPO 2
MAXVandaag.nl