Hilversum,
24
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: überopvoeders en ontaarde ouders

Hollandse Zaken: überopvoeders en ontaarde ouders

Hilversum, 24 augustus 2015 - Aanstaande woensdag bij MAX  om 21.10 uur op NPO 2 in de laatste aflevering van dit seizoen van Hollandse Zaken: ontaarde moeders versus überopvoeders. 

Zitten Nederlandse opvoeders te veel 'bovenop' de ontwikkeling van hun kind? Zijn kinderen te veel een project van hun ouders geworden? Een project dat moet slagen op cognitief, sportief en sociaal gebied. En dat dus op hockey en muziekles zit, niet alleen mag buitenspelen, met de auto naar school wordt gebracht en op bijles moet als de schoolresultaten dreigen tegen te vallen. Een drogisterijketen verkoopt sinds kort een GPS-tracker waarmee ouders hun kind overal in de gaten kunnen houden.

Al die aandacht lijkt nu een type kinderen op te leveren dat weinig weerbaar en zelfredzaam is. Veilig Verkeer Nederland vroeg vorige week aandacht voor twaalf-, dertienjarigen die voor het eerst naar demiddelbare school fietsen. Houd een beetje rekening met ze, was de waarschuwing, want ze kunnen dat nog niet zo goed.

Wordt het tijd voor een andere opvoedstijl? Meer loslaten en minder 'bovenop' op onze kinderen zitten? In Hollandse Zaken een discussie tussen 'ontaarde ouders' en 'überopvoeders'.

Hollandse Zaken
Woensdag 26 augustus
Om 21.10 uur, live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv