Hilversum,
01
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: MH17, een jaar later (01-07-2015

Hilversum, 29 juni - Aanstaande woensdag om 21.10 uur op NPO 2 in Hollandse Zaken: hoe kijken familie en vrienden van de slachtoffers van de ramp met de MH17 terug op het afgelopen jaar?

Wat heeft de massale nationale aandacht voor de nabestaanden betekend? Veel slachtoffers werden pas maanden na de ramp geïdentificeerd. Welke invloed heeft dat op het rouwproces? En wat doet het met de nabestaanden dat de schuldvraag nog steeds niet is opgelost? Terwijl de ramp zelf in het Russisch-Oekraïnse conflict door beide partijen voor propagandadoeleinden misbruikt wordt. Piëteit met de nabestaanden ontbreekt bij de machthebbers in Moskou en Kiev.

Vrijdag 17 juli is het een jaar geleden dat het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne door een Russische BUK-raket werd getroffen. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder hen 198 Nederlanders. De sfeer in Nederland werd wekenlang getekend door de ramp. Op vele plekken werden in de loop der maanden monumenten opgericht voor de slachtoffers.

In Hollandse Zaken familie en vrienden van nabestaanden in gesprek over het jaar na de ramp.

Hollandse Zaken
Woensdag 1 juli om 21.10 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv