Hilversum,
27
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: Man? Vrouw? of mens!

Hollandse Zaken: Man? Vrouw? of mens!

Hilversum, 27 juli 2015 - Woensdag in Hollandse Zaken: weg met het onderscheid tussen man en vrouw? Het lijkt een bizarre vraag. Maar er is een stijgend aantal ‘transgenders’: mannen die zich vrouw voelen of andersom. En dat soms operatief doorvoeren. Omdat het niet langer taboe is én omdat het technisch mogelijk is.

Inmiddels zijn er ook mensen die zich én man én vrouw voelen. Of juist alle twee niet. Zij noemen zich ‘genderneutraal’: geen man, geen vrouw, maar ‘mens’. Zij bepleiten een nieuwe aanspreektitel: ‘mevreer’. En niet langer mevrouw of meneer. Zij willen, gesteund door de VVD, dat de aanduiding m/v uit overheidsdocumenten wordt geschrapt. Het kabinet bekijkt of dat een haalbaar streven is.

Moet de samenleving mee in de emancipatiestrijd van transgenders en genderneutralen? Rekening houden met minderheden is immers een nobel streven. Of is het accepteren van deze wens het toppunt van politiek-correct denken?

In Hollandse Zaken o.a. het verhaal van voormalig topbankier Robijn Hornstra die sinds dit voorjaar als Irina Strogoff door het leven gaat.

Hollandse Zaken
Woensdag 29 juli
Om 21.10 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv