Hilversum,
10
januari
2018
|
11:21
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen met burgers, raadsleden en burgemeesters

Hollandse Zaken, het discussieprogramma van MAX, wijdt deze winter drie afleveringen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. Op 8, 15 en 22 februari komen onder leiding van presentator Cees Grimbergen betrokken raadsleden, bezorgde burgers en eigenzinnige burgemeesters aan het woord.

De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen was laag vier jaar geleden: 54 procent van de Nederlanders maakte de gang naar de stembus, net iets minder dan in 2010.

Is het blijkbaar geringe vertrouwen in lokale bestuurders enigszins hersteld de afgelopen jaren? En wie zijn de mensen die hun nek durven uitsteken en zich kandidaat hebben gesteld? Zetten lokale partijen hun opmars voort? In 2014 haalden die partijen 28 procent van de stemmen. De gevestigde partijen kwamen tussen de 10 en 15 procent uit. Grote vraag is dan ook of de gevestigde partijen opnieuw een verlies kunnen verwachten? Het zijn vragen die aan de orde komen in de drie speciale winterafleveringen van Hollandse Zaken, vanaf 8 februari om 20.45 uur bij MAX op NPO 2.

Hollandse ZakenDonderdag 8, 15 en 22 februari
Rond 20.45 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Hollandse Zaken is ook komende zomer te zien bij MAX op NPO 2.