Hilversum,
02
juni
2016
|
10:09
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: Hoe Nederland verhardt

Woensdag 8 juni om 20.25 uur op NPO 2

Hollandse Zaken is vanaf volgende week woensdag terug bij MAX. Het discussieprogramma met Cees Grimbergen is tot eind augustus elke woensdagavond live te zien op NPO 2.

In de eerste aflevering: Hoe Nederland verhardt. Veel Nederlanders voelen zich op de ziel getrapt. Of het nu gaat over racisme, Zwarte Piet, de opvang van vluchtelingen: op Facebook en Twitter vechten voor- en tegenstanders elkaar daarover de tent uit. Met zo grof mogelijke bewoordingen. De nuance, het ‘even niet weten’ zijn ver te zoeken. De controverse lijkt verder te gaan dan alleen ‘losgaan op internet’. Begin op een verjaardagsfeestje maar eens over Zwarte Piet of vluchtelingen…

Nederland wordt er niet leuker op. In Hollandse Zaken een oproep tot redelijkheid. Laten we ingewikkelde thema’s als racisme, culturele waarden en angst voor het onbekende proberen te bespreken. En onze toon een beetje matigen. Maar kan dat nog?

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige programma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

Hollandse Zaken
Vanaf woensdag 8 juni
Om 20.25 uur op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken