Hilversum,
07
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: het einde van een vaste baan (17-6-2015)

Hilversum, 15 juni - Woensdag 17 juni om 21.10 uur in Hollandse Zaken het snel groeiend aantal ZZP’ers. De crisis leidde tot een forse stijging van het aantal éénpitters. De worsteling hoe daar mee om te gaan is inmiddels dagelijks nieuws. Politiek en vakbonden bijten hun tanden stuk op deze nieuwe sociale kwestie.

Is die zelfstandige een zielige uitgebuite moderne slaaf die beschermd moet worden? Of is de ZZP’er de werknemer van de toekomst?

Duidelijk is dat de arbeidsmarkt ingrijpend verandert. De tijd van tientallen jaren comfortabel in vaste dienst is voorbij. Vooral voor vijftigplussers is het even slikken als ze werk zoeken. Als ze al werk vinden zijn het kortdurende baantjes. En ze zien hun kinderen het ene na het andere korte contract krijgen. Zij kunnen in de meeste gevallen een vaste baan wel vergeten.

Wat betekent de nieuwe arbeidsmarkt voor de gemiddelde Nederlander? Hoe zorgelijk is het dat financiële zekerheid niet meer bestaat? Welke druk legt dit op mensen? En hoe wordt je zo ‘n nieuwe werknemer die van job naar job hopt?

Te gast o.a. Agnes Jongerius,  Europarlementariër en commissaris bij PostNL. Dat bedrijf kondigde vorige week aan een deel van de ruim duizend zelfstandige postbezorgers weer in dienst te nemen. Verder ZZP’ers uit diverse branches. 

MAX: Hollandse Zaken
Woensdag 17 juni
21.10 uur live op NPO 2

www.hollandsezaken.tv 
#HollandseZaken