Hilversum,
05
juli
2016
|
17:50
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: Het einde van de lange relatie

Woensdag 7 juli om 20.25 uur op NPO 2

Woensdag 6 juli vanaf 20.25 uur in Hollandse Zaken bij MAX op NPO 2 worden lange relaties besproken. Wie heeft er na dertig of veertig jaar dezelfde liefdespartner? De lange relatie lijkt voor mensen onder zeventig niet weggelegd. Hoe komt dit?

Voor mensen onder zeventig lijkt een relatie van tien jaar met dezelfde man of vrouw het hoogst haalbare. De relatie-eisen zijn hoog. Het moet spannend en zonder sleur zijn. De geliefde moet een 'soulmate' en een geweldige bedgenoot zijn.

Via datingsites en apps als Tinder en Happ’n is het kiezen uit een legio knappe en opwindende mogelijke partners, vaak binnen een straal van een kilometer. Als je wel al een relatie hebt, kun je kiezen voor de ‘open relatie’: beide partners nemen er iemand bij. Velen verlangen stiekem naar een lange relatie. Maar wat is het geheim hiervan? En nog belangrijker, hoe vind je iemand bij wie je het veertig jaar uithoudt?

In Hollandse Zaken komen presentator Cilly Dartell, al meer dan dertig jaar gelukkig met dezelfde man, datende singles en mensen die de zoektocht naar de ware hebben opgegeven aan het woord.

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

MAX: Hollandse Zaken
Woensdag 7 juli om 20.15 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken