Hilversum,
08
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: Gelukkig van mindfulness?

Hilversum, 8 juni 2015 – Woensdag om 21.10 uur op NPO 2 in Hollandse Zaken: mindful mediteren, wandelen en zelfs stofzuigen. Half Nederland doet aan mindfulness: een op het boeddhisme gebaseerde meditatiemethode die men - kort gezegd - leert in het hier en nu te leven.

Ga niet langer op de automatische piloot door het leven en staar je niet blind op het verleden of de toekomst, zo is het mantra. Mindfulness heeft inmiddels ook zijn intrede gedaan in de gezondheidszorg. Pijn, stress, depressie, angsten: het heeft er allemaal invloed op.

Hoe kan deze meditatiestroming zo populair zijn? Grote bedrijven als Rabobank en Nutricia sturen hun medewerkers op mindfulness-training en zelfs scholen trainen kleuters in deze meditatietrend.

Hollandse Zaken filmde op de allereerste Mindfulness-school in Nederland: de openbare basisschool P.J. Troelstraschool in Amsterdam-West. Alle scholieren krijgen er wekelijks midnfulness-training. De school pakt hiermee "de innerlijke onrust" bij kinderen aan om zo op school een "positievere sfeer" te creëren. 

In Hollandse Zaken: worden we echt rustigere mensen door mindfulness of is het de zoveelste zweverige rage, waaraan goed geld valt te verdienen?

MAX: Hollandse Zaken
Woensdag 8 juni
Om 21.10 uur op NPO 2
www.hollandsezaken.tv