Hilversum,
25
juli
2017
|
17:17
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: De les van Nouri

Donderdag 27 juli om 21.05 uur op NPO 2

Aanstaande donderdag vanaf 21.05 uur in Hollandse Zaken op NPO 2: leidt het ‘Nouri-effect’ tot een kentering in de Nederlandse samenleving? Een Nederland met minder haat, minder wij-zij-denken en minder polarisatie? Een idealistische, hoopvolle droom? Of is dit een naïeve gedachte waarin voorbij wordt gegaan aan wat er mis gaat in multicultureel Nederland?

De afgelopen twee weken leken Nederlanders even over de eigen schaduw heen te springen. Etnische, culturele en godsdienstige tegenstellingen vielen weg in de ontzetting over het lot dat de talentvolle jonge Ajax-speler Abdelhak Nouri trof.

Jong en oud. Moslims en niet-moslims. Zwart en wit. Ajax- en Feijenoord-fans. Ze trokken gebroederlijk op. De familie van de jonge voetballer noemde het de ‘les van Nouri’: "De beste manier om Appie te respecteren is zijn gedrag te kopiëren. Hij heeft ons laten zien hoe je met mensen moet omgaan. Moslims en niet-moslims”.

In Hollandse Zaken: kan het gevoel van verbroedering leiden tot een nieuw momentum in multicultureel Nederland? En hoe dan? Te gast zijn onder anderen fotograaf Stanley Gontha, die de iconische foto van de rouwende vader van Abdelhak Nouri maakte. Hij hoopt op een kentering in Nederland. En Elsevier-journalist Syp Wynia, die kritisch is over moslim-integratie en over multicultureel Nederland.

Hollandse Zaken
Donderdag 27 juli
Rond 21.05 uur, live op NPO 2
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/HollandseZaken | @Hollandsezaken | #Hollandsezaken