Hilversum,
24
juli
2018
|
15:26
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken: de gulden middenweg

Op donderdag 26 juli presenteert Cees Grimbergen de vierde aflevering van discussieprogramma Hollandse Zaken om 21.10 uur op NPO 2. In deze aflevering: hoe de discussie over integratie en racisme wordt gegijzeld door politiek correct links en stevig incorrect rechts.

Er lijkt niets tussen te zitten. Je vindt dat premier Rutte en minister Blok vreemdelingenhaat voeden en dat Nederland racistischer wordt. Of je hoort bij de andere kant: je vindt de integratie totáál mislukt, bent tegen hoofddoeken en het toelaten van vluchtelingen. Beide kanten ontberen zelfspot, relativering en kalmte. En heb je voorzichtige kritiek op een van beide standpunten, dan ben je gelijk afgeschreven en deug je niet.

Dinsdag riep een groep prominente Nederlanders, onder wie politica Sylvana Simons en geschiedschrijver Geert Mak politici op ‘te stoppen met het voeden van xenofobie en racisme’. Als vanzelfsprekend stroomden daarna de negatieve reacties van beide kanten de wereld in.

In Hollandse Zaken: Waar is de gulden middenweg? Integratie gaat nu eenmaal altijd met vallen en opstaan. Waarom houden we niet wat meer rekening met elkaar? Benoem de pijnpunten, maar zoek ook oplossingen. Dát is Nederland! Wordt het tijd dat de zwijgende meerderheid, de mensen van het midden, de twijfelaars, de optimisten zich uitspreken?

Over Hollandse ZakenIn het discussieprogramma Hollandse Zaken worden maatschappelijke kwesties en dilemma’s bespreekbaar gemaakt. Feiten, meningen en emoties over dieperliggende thema’s die Nederland bezighouden, komen aan bod. Besproken door gewone Nederlanders, soms met de scherpte van een debat en in een betrokken gesprek waarin ieders verhaal tot zijn recht komt.

Hollandse Zaken
Donderdag 26 juli om 21.01 uur
Live bij MAX op NPO 2
Presentatie: Cees Grimbergen
Facebook.com/HollandseZaken | #HollandseZaken | @HollandseZaken