Hilversum,
21
juni
2016
|
09:54
Europe/Amsterdam

Hollandse Zaken - terreur: trotseren of capituleren?

Woensdag 22 juni om 20.25 u op NPO 2

Woensdag om 20.25 uur bij Hollandse Zaken op NPO 2: hoe Nederland worstelt met de dreiging van aanslagen. Hoe gaan we om met deze angst voor terreur? Accepteren we het als een reëel risico? Mijden we evenementen en plekken waar veel mensen samen komen? Of weigeren we bang te zijn en passen we ons leven niet aan? Want als je angstig wordt, krijgen terroristen hun zin. Dus: keep calm and carry on.

De grote terreuraanslagen in Brussel en Parijs brachten het gevaar dichter bij huis. Deze maand waren er eenmansacties tegen homo’s in het Amerikaanse Orlando, een parlementslid bij het Britse Leeds, een Frans politie-echtpaar en een transgender in Brussel. Afgelopen weekend werden de Amsterdamse gayscene bedreigd en een aanslag in Brussel verijdeld.

Aanslagen worden vaker gepleegd. De vorm is divers. Ook in Nederland blijft de terreurdreiging ‘substantieel’. Een groep terroristen of een lone wolf, die op eigen houtje handelt? De angst is: ze zitten overal, en kunnen altijd toeslaan.

Waar bent u nog veilig? Past u uw vakantiedoel erop aan? Gaat u nog met de metro? Naar grote evenementen zoals concerten of gay pride? Overdrijven we de angst, veroorzaakt door een handjevol doorgedraaide eenlingen, die veel aandacht krijgen van de media? De kans dat u in het verkeer een ongeluk krijgt, is groter.

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

MAX: Hollandse Zaken over dilemma’s in tijden van terreurdreiging
Woensdag 22 juni, om 20.25 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken