Hilversum,
01
juli
2016
|
15:39
Europe/Amsterdam

Hoge boetes voor Huurakte

MAX Ombudsman draagt bij aan onderzoek ACM

In verschillende MAX-programma’s is in 2014 en 2015 door MAX Ombudsman Rogier de Haan aandacht besteed aan het bedrijf Huurakte. Onder het mom van huurbegeleiding incasseerde Huurakte forse bedragen rechtstreeks bij de werkgever van woningzoekenden. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) deed onderzoek en legt nu hoge boetes op.

Achter de handelsnaam Huurakte gaan de bedrijven Huurbegeleiding B.V. en Financial Media B.V. schuil. ACM legt een boete op van totaal 985.000 euro aan deze twee bedrijven en drie leidinggevenden van Huurakte voor ernstige misleiding van mensen die destijds op zoek waren naar een huurwoning. ACM stelt vast dat Huurakte de consumenten niet of onduidelijk heeft geïnformeerd over de prijs, wijze van betaling en het recht om de dienst op te zeggen.

MAX Ombudsman heeft ACM bij hun onderzoek informatie geleverd over verschillende gedupeerden en rechterlijke uitspraken. Daarnaast heeft MAX Ombudsman ACM in contact gebracht met twee voormalige werknemers van Huurakte.

MAX Ombudsman Rogier de Haan: “Ik ben erg blij dat onze inspanningen tot dit resultaat hebben geleid. De mensen achter dit bedrijf hebben willens en wetens huurders misleid en hun geld afgepakt. Dat deze lieden nu als privépersoon zijn beboet vind ik pure gerechtigheid.’’

Begin 2014 besteedden Tijd voor MAX en Meldpunt! aandacht aan Huurakte, na de uitzendingen stroomden de klachten over het bedrijf binnen bij de MAX Ombudsman. In aanloop naar de eerste Meldpunt!-uitzending onderhield MAX Ombudsman intensief contact met ACM.

MAX Ombudsman
www.omroepmax.nl/max-ombudsman
www.facebook.com/ombudsmanMAX