Hilversum,
23
november
2016
|
15:20
Europe/Amsterdam

Hoe word ik 100 – Aflevering 4, 5 en 6

Woensdag 30 november, 7 en 14 december

In het MAX-programma Hoe word ik 100 gaan zes deelnemers de strijd aan tegen hun diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht of stress. In vijf maanden tijd proberen de deelnemers onder begeleiding van een medisch team van hun aandoeningen af te komen. Hoe? Door simpelweg gezonder te leven. Hier volgt een overzicht van aflevering 4, 5 en 6.

Aflevering 4 – Woensdag 30 november om 21.30 uur op NPO 1
De deelnemers gaan in deze aflevering met z’n allen naar Terschelling. Helaas gaat deelneemster Caroline, op advies van cardioloog Janneke Wittekoek, niet mee. Op het Waddeneiland gaat de rest hun maaltijd bij elkaar sprokkelen. Het proeven van het zelf vergaarde voedsel leidt tot veel hilariteit.

Één van de artsen heeft ook nog een verrassing in petto: de deelnemers zullen als afsluiting van hun vijf maanden durende leefstijltraject de Airborne Wandeltocht lopen. De grootste eendaagse wandeltocht ter wereld.

Aflevering 5 – Woensdag 7 december om 21.30 uur op NPO 1
Over een maand staat de grootste eendaagse wandeltocht ter wereld op het programma voor de deelnemers. In deze aflevering wordt bekeken wat er nog aan de conditie van de deelnemers moet gebeuren. Niet iedereen is even fit en sommige deelnemers hebben het af en toe moeilijk met het volhouden van hun nieuwe, gezondere leefstijl.

De meeste deelnemers zijn fitter en slanker dan voorheen. Leefstijl- en sportcoaches Sanne en Sven testen de conditie van de deelnemers tijdens een circuittraining in de sportschool.

Aflevering 6 – Woensdag 14 december om 21.30 uur op NPO 1
Vandaag finishen de zes deelnemers van Hoe word ik 100 letterlijk en figuurlijk na een maandenlang traject waarin ze zich een nieuwe, gezondere leefstijl eigen hebben gemaakt. Letterlijk komen de deelnemers vandaag over de finish van de grootste eendaagse wandeltocht ter wereld: de Airborne Wandeltocht. Figuurlijk sluiten ze het vijf maanden durende traject af waarin zij onder begeleiding van een medisch team, een kok en leefstijlcoaches, gezonder zijn gaan leven.

Over Hoe word ik 100
Net zoals ruim vijf miljoen andere Nederlanders lijden Caroline (55), Marian (52), Ria (61), Gelein (66), John (61) en Lesley (47) aan welvaartsziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. Het doel is om honderd te worden, maar hun ziektes kunnen fataal zijn. De deelnemers proberen in vijf maanden, onder begeleiding van een medisch team, van hun aandoeningen én medicatie af te komen door simpelweg gezond te leven.

Woensdag 30 november, 7 en 14 december
Aflevering 4 tot en met 6
Om 21.30 uur op NPO 1

www.facebook.com/hoewordik100 | #HWI100 | www.omroepmax.nl