Hilversum,
04
november
2016
|
09:58
Europe/Amsterdam

Hoe word ik 100 - informatie aflevering 1 tot en met 6

In het MAX-programma Hoe word ik 100 gaan zes deelnemers de strijd aan tegen hun diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht of stress. In vijf maanden tijd proberen de deelnemers onder begeleiding van een medisch team van hun aandoeningen én hun medicatie af te komen. Hoe? Door simpelweg gezond te leven. Hier volgt een overzicht.

Aflevering 1 - Woensdag 9 november om 21.20 uur op NPO 1
In aflevering één maken de eerste vier deelnemers van Hoe word ik 100 zich klaar voor hun nieuwe leven. De voormalig accountmanager John (61), heeft een evenwichtsstoornis en diabetes type 2. Ook Lesley (47), dé André Hazes-imitator, heeft diabetes. Bovendien is hij hartpatiënt. Marian (52) is van beroep wijkziekenverzorgende, heeft net als John en Lesley last van overgewicht, een te hoog cholesterolgehalte en een te hoge bloeddruk. Ook Caroline (55), eigenares van een adviesbureau in organisatieontwikkeling, lijdt aan deze kwalen en heeft door de stress waaronder zij gebukt gaat ook hartkrampen.

Aflevering 2 – Woensdag 16 november om 21.20 uur op NPO 1
In de tweede aflevering maken de laatste twee deelnemers van Hoe word ik 100 zich klaar voor hun nieuwe leven. Voormalig buschauffeur Ria (61) gebruikt 22 verschillende soorten medicatie per dag. Ze heeft onder andere last van de longziekte COPD, diabetes, hartproblemen en een huidziekte. Ook Gelein (66), voormalig schoolhoofd, heeft diabetes type 2. Hierdoor heeft hij ook last gekregen van polyneuropathie en kan als gevolg daarvan zijn hobby, goochelen, niet meer uitoefenen.

Verder leren de zes deelnemers van Hoe word ik 100 in deze aflevering wat gezond eten is en hoe ze dit moeten klaarmaken. De deelnemers staan te trappelen om hun ongezonde leefstijl aan te pakken en om te buigen.

Aflevering 3 – Woensdag 23 november om 21.20 uur op NPO 1
In deze aflevering gaan de deelnemers van Hoe word ik 100 voor het eerst samen sporten als onderdeel van hun nieuwe levensstijl. Het medisch team is onder de indruk van de vorderingen van de deelnemers.

Niet alleen John en Gelein hebben in een sneltreinvaart resultaten geboekt met het omkeren van hun diabetes, ook Lesley heeft grote stappen gezet. Daarnaast is Ria voor het eerst sinds jaren weer op een fiets gestapt en treedt Marian een paar kilo lichter en stralend in het huwelijk.

Aflevering 4 – Woensdag 30 november om 21.30 uur op NPO 1
De deelnemers gaan in deze aflevering met z’n allen naar Terschelling. Helaas gaat deelneemster Caroline, op advies van cardioloog Janneke Wittekoek, niet mee. Caroline ervaart te veel klachten en moet rust houden.

De deelnemers leren dat het belangrijk is dat ze gezond en onbewerkt voedsel eten. Op het Waddeneiland gaan ze zelf hun maaltijd bij elkaar sprokkelen. Het proeven van het zelf vergaarde voedsel tot veel hilariteit.

Één van de artsen heeft ook nog een verrassing in petto: de deelnemers zullen als afsluiting van hun vijf maanden durende leefstijltraject de Airborne Wandeltocht lopen. De grootste eendaagse wandeltocht ter wereld.

Aflevering 5 – Woensdag 7 december om 21.30 uur op NPO 1
Over een maand staat de grootste eendaagse wandeltocht ter wereld op het programma voor de deelnemers. In deze aflevering wordt bekeken wat er nog aan de conditie van de deelnemers moet gebeuren. Niet iedereen is al even fit en sommige deelnemers hebben het af en toe moeilijk met het volhouden van hun nieuwe, gezondere leefstijl.

De meeste deelnemers zijn fitter en dunner dan voorheen. Leefstijl- en sportcoaches Sanne Bernhart en Sven Huijbregts testen de conditie van de deelnemers tijdens een circuittraining in de sportschool.

Aflevering 6 – Woensdag 14 december om 21.30 uur op NPO 1
Vandaag finishen de zes deelnemers van Hoe word ik 100 letterlijk en figuurlijk na een maandenlang traject waarin ze zich een nieuwe, gezondere leefstijl eigen hebben gemaakt. Letterlijk komen de deelnemers vandaag over de finish van de grootste eendaagse wandeltocht ter wereld: de Airborne Wandeltocht. Figuurlijk sluiten ze het vijf maanden durende traject af waarin zij onder begeleiding van een medisch team, een kok en leefstijlcoaches, gezonder zijn gaan leven.

Het medisch team dat de deelnemers van begin tot eind heeft begeleid, is zeer tevreden over de inzet en behaalde resultaten van de deelnemers.

Over Hoe word ik 100
Net zoals ruim vijf miljoen andere Nederlanders lijden Caroline (55), Marian (52), Ria (61), Gelein (66), John (61) en Lesley (47) aan welvaartsziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. Het doel is om honderd te worden, maar hun ziektes kunnen fataal zijn. De deelnemers proberen in vijf maanden, onder begeleiding van een medisch team, van hun aandoeningen én medicatie af te komen door simpelweg gezond te leven.

Hoe word ik 100
Woensdag 9, 16 en 23 november
Aflevering 1 tot en met 3
Om 21.20 uur op NPO 1

Woensdag 30 november, 7 en 14 december
Aflevering 4 tot en met 6
Om 21.30 uur op NPO 1

www.facebook.com/hoewordik100 | #HWI100 | www.omroepmax.nl