Hilversum,
07
september
2021
|
16:17
Europe/Amsterdam

HHB-nieuws: Omroep MAX maakt uitzenddata en eerste thema’s Heel Holland Bakt Kids bekend

Zaterdag 2, 9, 16 oktober om 19.20 uur op NPO Zapp

Vanaf zaterdag 2 oktober is een nieuw seizoen Heel Holland Bakt Kids te zien om 19.20 uur op NPO Zapp. Onder toeziend oog van de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven doen bakduo’s, bestaande uit kind en volwassende, hun uiterste best om elke week tot meesterbakkers verkozen te worden en uiteindelijk de felbegeerde finale te behalen én te winnen! Presentator André van Duin is ook weer van de partij. De eerste drie thema's van het tweede seizoen Heel Holland Bakt Kids zijn: Bedreigde diersoorten, Fastfood en Bouwplaats.

Heel Holland Bakt Kids – Bedreigde diersoorten – zaterdag 2 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp
In de eerste aflevering van het tweede seizoen van Heel Holland Bakt Kids is het thema ‘Bedreigde diersoorten’ en daarom maken de bakkertjes eerst ‘bedreigde-dieren-soezen’ en als spektakelstuk een ‘bedreigde-dieren-taart’. Het is de eerste keer dat de bakduo’s in de tent staan dus niet alles gaat meteen goed. Ze moeten de apparatuur nog leren kennen. Er is gedoe met ovens die toch niet aanstaan en kookplaatjes die te hard gaan. Er is stress om alles op tijd klaar te hebben, ruzie met scheurend fondant en verwarring over ‘tijgerdeeg’. Maar één ding is heel duidelijk: in de HHB-tent zijn de bakkertjes de baas en dat nemen ze heel serieus. 

Heel Holland Bakt Kids – Fastfood – zaterdag 9 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp
Het thema in aflevering 2 van Heel Holland Bakt Kids is het favoriete thema van André: Fastfood. Juryleden Janny en Robèrt mogen dan dol zijn op taartjes en andere zoete baksels, André houdt van hartig. Daarom komt hij deze aflevering met zijn eigen patatwagen naar de HHB-tent en bakt hij heerlijke frietjes voor de kinderen. De bakkertjes starten deze fastfood-dag met een technische opdracht waarbij ze bonbons van een chocoladejasje moeten voorzien - dat blijkt moeilijker dan gedacht - en daarna gaan ze los op een heuse hamburgertaart. 

Heel Holland Bakt Kids – Bouwplaats – zaterdag 16 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp
Deze week veranderen de bakkertjes in ‘bouwbakkertjes’ en mag André iets doen wat hij “altijd al wilde doen”. Het thema is ‘Bouwplaats’ en André mag daarom in een echte shovel rijden. De shovelrijkunsten van André dreigen het landgoed waar de HHB-tent staat ook bijna echt in een bouwplaats te veranderen.. De bakkertjes gaan ondertussen als echte bouwvakkers aan de slag met een technische opdracht waarbij ze moeten laten zien of ze afmetingen in kunnen schatten. Daarna bouwen ze, met verwarmde chocolade als cement, een koektrommel met zelfgebakken koekjes. Dit verloopt niet bij iedereen vlekkeloos.

Heel Holland Bakt Kids (5 afleveringen)
Vanaf zaterdag 2 oktober om 19.20 uur
Wekelijks op NPO Zapp
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven 

www.heelhollandbakt.nl | facebook.com/heelhollandbakt | instagram.com/heelhollandbakt | @HeelHollandBakt | #HHBKids