Hilversum,
23
oktober
2019
|
09:09
Europe/Amsterdam

Het geheime dagboek van Hendrik Groen seizoen 2: hoge kijkcijfers en waardering

Elke maandag om 22.15 uur op NPO 1

Een week na de eerste uitzending van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is het kijkcijfer van uitgesteld kijken bekendgemaakt. Volgens de cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO), keken er gemiddeld 2,3 miljoen mensen inclusief uitgesteld kijken naar de eerste aflevering en overtreft de aflevering met een marktaandeel van 43,5% zelfs de eerste aflevering van het eerste seizoen uit 2017, toen een marktaandeel van 40,4% kon worden genoteerd.

De opening van Het geheime dagboek van Hendrik Groen op maandag 14 oktober deed het ook lineair goed. Naar de eerste aflevering keken gemiddeld 1,6 miljoen mensen met een marktaandeel van 37,4%. De tweede aflevering, die gisteren 21 oktober werd uitgezonden, trok gemiddeld 1,7 miljoen kijkers met een marktaandeel van 34,6%. Van het eerste seizoen in 2017 werd de tweede aflevering door ruim 1,6 miljoen mensen bekeken met een marktaandeel van 32,7%.

Waardering
Ook het waarderingscijfer is hoog. De openingsaflevering van het nieuwe seizoen werd beoordeeld met een 8,4.

Over Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is
Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast 
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is
Elke maandag
Om 22.15 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl 

Facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen | #hendrikgroen | @HendrikGroenMAX | Instagram.com/OmroepMAX_

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van Hollands Licht en Omroep MAX.

Bron: Stichting Kijkonderzoek (SKO). Alle genoemde cijfers zijn inclusief 6 dagen uitgesteld kijken en zónder herhaalde uitzendingen