Hilversum,
01
december
2017
|
15:08
Europe/Amsterdam

Het geheime dagboek van Hendrik Groen aflevering 7 – Juli

Maandag 4 december

Komende maandag zendt MAX om 22.15 uur op NPO 1 de zevende aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen uit. In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood!

In juli moet Evert terug naar het ziekenhuis. Op een been kun je niet staan, moet hij mismoedig constateren. Het nieuws moet hij nog verwerken, maar zelfs een jenevertje helpt daar niet bij. De Omanido-club houdt de moed erin, dat is tenslotte het doel van de vereniging. Ze beleven een heerlijke dag op het water en gezelligheid kent geen tijd, al denkt Stelwagen daar anders over. In strijd tegen de betutteling hebben Eefje en Hendrik de steun ingeroepen van oude vos Victor Vorstenbosch, tevens advocaat. Anja levert de benodigde interne documenten. Tot slot bezoekt Hendrik zijn vrouw en heeft hij voor het eerst sinds hij zijn dagboek is begonnen een 'writersblock'. Hij bestelt een scootmobiel, waarmee hij zijn bewegingsvrijheid wil herwinnen.

Over de serie
Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt Hendrik Groen de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

MAX: Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Maandag 4 december
Om 22.15 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen | #hendrikgroen | @HendrikGroenMAX