Hilversum,
17
november
2017
|
14:29
Europe/Amsterdam

Het geheime dagboek van Hendrik Groen aflevering 5 – Mei

Maandag 20 november

Komende maandag zendt MAX om 22.15 uur op NPO 1 de vijfde aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen uit. In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood!

Het is mei en door een valpartij in de douche heeft Hendrik gekneusde ribben. Hij heeft veel pijn, maar gelukkig is de huisarts niet zuinig met pijnstillers. Daarnaast verdwijnt er steeds meer onder de pet bij directrice Stelwagen. De regelementen van het huis zijn volgens haar niet openbaar. En is het nou tai chi of Thaise mie? Evert zegt het verschil niet te kennen en dat verhoogt alleen maar de vreugde bij het volgende Omanido-uitje.
De minst geliefde zuster, Coby de Roos, gaat toezicht houden op de naleving van het nieuw ingevoerde pestprotocol. Daarnaast moet Evert met spoed naar het ziekenhuis. Bij thuiskomst heeft hij een paar tenen minder, hij mocht ze helaas niet meenemen. Een hartverwarmende surpriseparty van zijn vrienden verzacht het leed. Tot slot neemt Grietje, Hendrik in vertrouwen. Ze is namelijk steeds vaker letterlijk en figuurlijk de weg kwijt.

Over de serie
Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt Hendrik Groen de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

MAX: Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Maandag 20 november
Om 22.15 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen | #hendrikgroen | @HendrikGroenMAX