Hilversum,
27
oktober
2017
|
16:56
Europe/Amsterdam

Het geheime dagboek van Hendrik Groen aflevering 2 – Februari

Elke maandag om 22.15 uur op NPO 1

Komende maandag zendt MAX om 22.15 uur op NPO 1 de tweede aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen uit. De twaalfdelige MAX-dramaserie is gebaseerd op het succesvolle boek Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen. In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood!

In de tweede aflevering, die in het teken staat van de maand februari, vat Hendrik het plan op om een high tea te organiseren. Ondertussen moet Eefje haar plek nog vinden in het huis. Ook speelt de vraag: is Hendrik een beetje verliefd op Eefje? Dat is een vraag die niet uit de lucht komt vallen. Het is immers Valentijnsdag. Ook Evert, met zijn ontstoken tenen maar prima ogen, weet wel raad met deze dag. In de eetzaal ontstaat commotie over de zitplekken en is er onenigheid met de kok. Als Eefje laat zien wat zij heeft meegenomen, zijn de andere bewoners daar erg van gecharmeerd. Maar na de gezellige avond hangt er een brief van de directie, waarin een drankverbod en avondklok worden geïntroduceerd. Als gevolg daarvan wordt de Omanido-club opgericht. Het belooft zowaar nog leuk te worden!

Over de serie
Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt Hendrik Groen de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

MAX: Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Elke maandag om 22.15 uur op NPO 1

www.facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen | #hendrikgroen