Hilversum,
17
november
2016
|
13:48
Europe/Amsterdam

Het ei van Midas – Aflevering 6 tot en met 10

Elke werkdag

Ook in het tweede deel van de serie Het ei van Midas laat schrijver en bioloog Midas Dekkers zien dat moeder natuur ons op alle fronten voor is. Vanaf 19 december om 19.55 uur op NPO 2 zijn aflevering 6 tot en met 10 te zien. Wilt u informatie over de eerste 5 afleveringen, bekijk dan dit persbericht.

Het ei van Midas gaat over het wonder der natuur. Over innovatieve denkers die zich laten inspireren dóór de natuur. De mens hoefde het wiel niet zelf uit te vinden, dat heeft een oeroude bacterie al voor ons gedaan.

Aflevering 6: ‘Energie’- maandag 19 december om 19.55 op NPO 2
Bioloog Midas Dekkers onderzoekt in deze aflevering wat vogels ons leren over onze eigen vliegtechnieken en maakt hij voor het eerst kennis met een nieuwe soort libelle: op eigen energie vliegende robots.

Aflevering 7: ‘Groei’- dinsdag 20 december om 19.55 op NPO 2
In deze aflevering blijkt dat de natuur maat weet te houden, tot de mens zich er mee gaat bemoeien. In de natuur is geen muis breder dan de ingang van zijn holletje of een giraffe langer dan het sappigste blaadje.

Aflevering 8: ‘Oud worden’- woensdag 21 december om 19.55 op NPO 2
Konden we maar in winterslaap en twee keer zo lang leven. Bioloog Midas Dekkers onderzoekt de mogelijkheden kijkend naar hamsters. Ook knuffelt hij voor het eerst met een naakte molrat, het enige zoogdier dat geen kanker krijgt.

Aflevering 9: ‘Vormgeving’- donderdag 22 december om 19.55 op NPO 2
Bioloog Midas Dekkers kijkt in deze aflevering naar hoe de architectuur ontwerpen pikt uit de natuur. Ook valt hij in de armen van een octopus die ooit gebruikt gaan worden als chirurgische instrumenten.

Aflevering 10: ‘Toekomst’- vrijdag 23 december om 19.55 op NPO 2
In de laatste aflevering van dit seizoen zoekt Midas Dekkers naar wat de natuur ons nog te leren heeft in de toekomst. Op de zeebodem leeft het allersterkste materiaal ter wereld: de tand van een zeeslak. Ook ontmoet Midas de next generation in de evolutie: zelfstandig functionerende robots geïnspireerd op kevers.

Het ei van Midas
Aflevering 6 tot en met 10
Vanaf maandag 19 december
Elke werkdag om 19.55 uur op NPO 2
Presentatie: Midas Dekkers

www.omroepmax.nl | #EiVanMidas | facebook.com/eivanmidas