Hilversum,
27
mei
2019
|
09:52
Europe/Amsterdam

Het eeuwige leven van Jan Mulder – aflevering 6

Vrijdag 31 mei

Vrijdag 31 mei om 22.20 uur op NPO 1 zendt MAX alweer de laatste aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder uit. Hierin verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. In de zesde aflevering verdiept Jan zich in de nano-elektronica.

Ik heb er niet om gevraagd om geboren te worden, maar om nou ook nog dood te moeten…”, aldus Jan Mulder, die zich al jaren opwindt over het grote onrecht dat boven het leven hangt; dat het eindig is. Als Jan een artikel leest in de krant over de mogelijkheid tot oneindig leven, besluit hij de geïnterviewde futuroloog zelf te bezoeken. Deze Ian Pearson vertelt Jan dat eeuwig leven inderdaad mogelijk is, voor iedereen die nu nog geen 40 jaar oud is. Maar er zit een kanttekening aan het verhaal: dat eeuwige leven vindt plaats in de cloud, in de virtuele wereld, zonder het lichaam.

Jan gaat op zoek naar andere manieren om eeuwig te leven. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap en de kunst. Ook voert hij confronterende gesprekken met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, met een machtige conclusie als resultaat.

De vraag: 'waarom zou je eeuwig willen leven?’, wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Aflevering 6 – vrijdag 31 mei, 22.20 uur, NPO 1
In de meest steriele omgeving van Nederland krijgt Jan dan eindelijk echt een beeld van het eeuwige leven. De nano-elektronica onderzoeken aan de Universiteit Twente zijn serieus hoopgevend. Jan zoekt een expert op, om door te rekenen wat een samenleving aan zou moeten met mensen die ineens onwaarschijnlijk oud worden. Met zijn vriend Remco Campert zoekt Jan naar een antwoord in de poëzie, terwijl hij onderweg is naar de plek waar alle vragen ontstonden en alle antwoorden gegeven werden: huis.Het eeuwige leven van Jan Mulder is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Het eeuwige leven van Jan Mulder (6 afleveringen)
Vrijdag 31 mei
Om 22.20 uur op NPO 1
Presentatie: Jan Mulder
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #heteeuwigeleven