Hilversum,
30
april
2019
|
11:33
Europe/Amsterdam

Het eeuwige leven van Jan Mulder – aflevering 2

Vrijdag 3 mei om 22.30 uur op NPO 1 zendt MAX een nieuwe aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder uit. Hierin verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven.

Ik heb er niet om gevraagd om geboren te worden, maar om nou ook nog dood te moeten…”, aldus Jan Mulder, die zich al jaren opwindt over het grote onrecht dat boven het leven hangt; dat het eindig is. Als Jan een artikel leest in de krant over de mogelijkheid tot oneindig leven, besluit hij de geïnterviewde futuroloog zelf te bezoeken. Deze Ian Pearson vertelt Jan dat eeuwig leven inderdaad mogelijk is, voor iedereen die nu nog geen 40 jaar oud is. Maar er zit een kanttekening aan het verhaal: dat eeuwige leven vindt plaats in de cloud, in de virtuele wereld, zonder het lichaam.Jan gaat op zoek naar andere manieren om eeuwig te leven. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap en de kunst. Ook voert hij confronterende gesprekken met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, met een machtige conclusie als resultaat.

De vraag: 'waarom zou je eeuwig willen leven?’, wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Aflevering 2 – vrijdag 3 mei, 22.30 uur, NPO 1
Jan Mulder wil eeuwig leven, maar daarvoor moet hij eerst jonger zien te worden, is hem verteld. Dat klinkt onmogelijk, maar aan de Universiteit Utrecht wordt al gewerkt aan het verjongen van cellen. Is dat misschien iets voor Jan?

En misschien nog wel belangrijker: leert Jan tijdens zijn zoektocht iets waarmee hij de mooiste vrouw allertijden (zijn woorden) Sophia Loren, kan overhalen om samen met hem de eeuwigheid in te stappen?

Het eeuwige leven van Jan Mulder is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Het eeuwige leven van Jan Mulder 
Vrijdag 3 mei, 22.30 uur, NPO 1
Presentatie: Jan Mulder
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #heteeuwigeleven