Hilversum,
13
mei
2019
|
17:01
Europe/Amsterdam

Het eeuwige leven van Jan Mulder - aflevering 4

Vrijdag 17 mei om 22.25 uur op NPO 1

Vrijdag 17 mei om 22.25 uur op NPO 1 zendt MAX een nieuwe aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder uit. Hierin verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. In deze vierde aflevering verkent Jan de wereld van de genetische manipulatie. 

Ik heb er niet om gevraagd om geboren te worden, maar om nou ook nog dood te moeten…”, aldus Jan Mulder, die zich al jaren opwindt over het grote onrecht dat boven het leven hangt; dat het eindig is. Als Jan een artikel leest in de krant over de mogelijkheid tot oneindig leven, besluit hij de geïnterviewde futuroloog zelf te bezoeken. Deze Ian Pearson vertelt Jan dat eeuwig leven inderdaad mogelijk is, voor iedereen die nu nog geen 40 jaar oud is. Maar er zit een kanttekening aan het verhaal: dat eeuwige leven vindt plaats in de cloud, in de virtuele wereld, zonder het lichaam.

Jan gaat op zoek naar andere manieren om eeuwig te leven. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap en de kunst. Ook voert hij confronterende gesprekken met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, met een machtige conclusie als resultaat.

De vraag: 'Waarom zou je eeuwig willen leven?’, wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Aflevering 4 – vrijdag 17 mei, 22.25 uur, NPO 1
In zijn zoektocht naar de mogelijkheid van eeuwig leven kan Jan niet anders dan het gladde pad van de genetische manipulatie bewandelen. Kunnen we onze genen zo (her)programmeren dat ons lichaam niet meer ouder wordt of doodgaat? De vooruitzichten lijken gunstig. Jans buurman, de wereldvermaarde klavecimbelbouwer Cees Bom, zet Jan weer met beide benen op de grond, door hem te wijzen op het goddelijke dat nu al voor iedereen bereikbaar is.Het eeuwige leven van Jan Mulder is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX. 

Het eeuwige leven van Jan Mulder (6 afleveringen)
Vrijdag 17 mei
Om 22.25 uur op NPO 1
Presentatie: Jan Mulder
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #heteeuwigeleven