Hilversum,
06
mei
2019
|
14:59
Europe/Amsterdam

Het eeuwige leven van Jan Mulder - aflevering 3

Vrijdag 10 mei om 22.25 uur op NPO 1

Vrijdag 10 mei om 22.25 uur op NPO 1 zendt MAX een nieuwe aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder uit. Hierin verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven.

Ik heb er niet om gevraagd om geboren te worden, maar om nou ook nog dood te moeten…”, aldus Jan Mulder, die zich al jaren opwindt over het grote onrecht dat boven het leven hangt; dat het eindig is. Als Jan een artikel leest in de krant over de mogelijkheid tot oneindig leven, besluit hij de geïnterviewde futuroloog zelf te bezoeken. Deze Ian Pearson vertelt Jan dat eeuwig leven inderdaad mogelijk is, voor iedereen die nu nog geen 40 jaar oud is. Maar er zit een kanttekening aan het verhaal: dat eeuwige leven vindt plaats in de cloud, in de virtuele wereld, zonder het lichaam.

Jan gaat op zoek naar andere manieren om eeuwig te leven. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap en de kunst. Ook voert hij confronterende gesprekken met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, met een machtige conclusie als resultaat.

De vraag: 'waarom zou je eeuwig willen leven?’, wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Aflevering 3 – vrijdag 10 mei, 22.25 uur, NPO 1
Jan Mulder krijgt tijdens zijn zoektocht naar het eeuwige leven steun uit onverwachte hoek: Mister Ajax Sjaak Swart blijkt minstens zo tegen de dood te zijn als Jan zelf. Gelukkig is er een Engelse wetenschapper die Jan verzekert dat hij 1000 jaar oud kan worden. Maar in wat voor wereld komt hij dan te leven? Een gespecialiseerd bureau heeft een schets gemaakt van Jans leefomgeving over een eeuw. En zelfs die blijkt totaal anders dan wat hij gewend is. Kan Jan zoveel verandering wel aan?Het eeuwige leven van Jan Mulder is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX. 

Het eeuwige leven van Jan Mulder (6 afleveringen)
Vrijdag 10 mei, 22.25 uur, NPO 1
Presentatie: Jan Mulder
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #heteeuwigeleven