Hilversum,
03
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Het Boerenleven (3-7-2014)

In Het Boerenleven volgen we de bedrijfsovername van de boerderij van de familie Bosch. Het melkveebedrijf is al meer dan 100 jaar in het bezit van de familie. Neef Sietse (27) neemt de boerderij over van zijn tante Griet (64). Griet is op de boerderij geboren en getogen en heeft de laatste 14 jaar zelfstandig het bedrijf gerund. Sietse is niet op de boerderij opgegroeid, studeerde International Businessmanagment aan Businessuniversiteit Nijenrode en ziet een mooie kans een bestaande onderneming over te nemen en uit te bouwen.

We volgen Griet en Sietse in de maanden voorafgaand aan de officiële overname. Ze wonen samen op de boerderij maar blijken nogal van mening te verschillen over wat er moet gebeuren met het bedrijf.

“Ik wil dingen graag zo snel mogelijk verander, liever vandaag dan morgen, maar daar moet ik meer rust in vinden”, aldus Sietse.

Tante Griet heeft veel moeite met het loslaten van het bedrijf. “Mijn overgrootvader, opa, vader en broer leidden het boerenbedrijf”. En zij maakt zich zorgen over de toekomst van haar neef. Sietse: “ Mijn bedrijf wil ik op mijn manier doen, daar zal ik zelf achter moeten komen.”

MAX: Het Boerenleven 
Donderdag 3 juli om 21.30 uur op NED 1
www.omroepmax.nl