Hilversum,
20
juli
2016
|
16:59
Europe/Amsterdam

Herbeleef Moeder, ik wil bij de Revue bij MAX

Vanaf woensdag 27 juli

Vanaf woensdag 27 juli zendt MAX iedere werkdag om 17.05 uur op NPO 1 Moeder, ik wil bij de Revue opnieuw uit. De succesvolle dramaserie met liedjes van Wim Sonneveld vertelt het verhaal van een jonge kolenboer die voor een dubbeltje geboren werd met het talent van een gouden tientje.

In de tweede helft van de jaren 50 breekt in Nederland voorzichtig de welvaart aan, maar niet voor Bob Somers (Egbert-Jan Weber), zijn vader en vier zussen. Als zoon van een dorpse kolenboer is Bob voorbestemd de zaak van zijn vader over te nemen. Als Bob in de stad een revue bezoekt, slaat er een vonk over. Niet alleen tussen hem en het klatergoud van de revue, maar ook tussen Bob en Jeanne (Noortje Herlaar), de dochter van de eigenaar van een zaak in moderne huishoudelijke apparaten. Bob verhuist naar de stad, weet een baantje als toneelknecht te bemachtigen en is zo dagelijks getuige van de revuevoorstelling.

Naast Annet Malherbe en Huub Stapel, bestaat de hoofdcast uit Egbert-Jan Weeber, Noortje Herlaar, Peter Blok, Gerrie van der Klei, Jon van Eerd, Eva van de Wijdeven en Mike Weerts.

Aflevering 1- woensdag 27 juli om 17.05 uur op NPO 1
Weduwnaar Jacob en zijn zoon Bob gaan in een klein Limburgs dorp langs de deuren met kolen. De toekomst ziet er voor Jacob niet rooskleurig uit; steeds meer mensen stappen van de kolen over naar olie. Jacob maakt zich zorgen, zeker nu oudste dochter Ida gaat trouwen, en hij heeft nóg vier dochters. Gelukkig is er zijn zoon Bob, al speelt die liever op zijn mondharmonica.In de stad hebben Gerrit en zijn vrouw Aagje een zaak in moderne huishoudelijke apparaten. Hun dochter Jeanne, die in de winkel helpt, wordt door vaste kracht Arnold meegenomen naar de bruiloft van de zus van zijn neef Bob in Limburg.Op uitnodiging van Jeanne gaat Bob mee naar de revue van de beroemde John Hagendoorn. Bob is er helemaal ondersteboven van en weet zeker: dit wil ik ook.

Aflevering 2 - donderdag 28 juli om 17.05 uur op NPO 1
Bob wil bij de revue in de stad gaan, maar zijn plan valt bij Jacob niet in goede aarde.Behalve zijn neef Arnold, bij wie hij tijdelijk mag logeren, kent Bob niemand in de stad. Bij de revue hebben ze tot zijn grote teleurstelling geen werk voor hem en hij gaat noodgedwongen bij de visafslag werken. Elke avond post hij bij de artiesteningang.

Als de zus van John Hagendoorn, de legendarische zangcoach Riet, op een avond stomdronken buiten komt, brengt hij haar thuis. Zo weet Bob haar een belofte te ontfutselen: hij mag als vrijwilliger bij de revue komen werken.

Aflevering 3 - vrijdag 29 juli om 17.05 uur op NPO 1
Jeanne heeft een geheim en neemt haar vriendin Diny in vertrouwen.Bob voelt zich helemaal thuis bij de revue. Af en toe stuurt hij geld naar zijn vader Jacob, maar hij krijgt de envelop steevast ongeopend terug.Op een dag hoort Riet Bob zingen terwijl hij aan het werk is in het theater. Ondanks dat haar broer John erop tegen is, mag Bob bij Riet komen voorzingen.

Aflevering 4 - maandag 1 augustus om 17.05 uur op NPO 1
Bob en Jeanne twijfelen aan hun beslissing om te gaan trouwen. Bob heeft er slapeloze nachten van.

Bij de revue is intussen een crisis uitgebroken; de jeune premier heeft angina en de voorstelling loopt gevaar als er niet snel een vervanger wordt gevonden.

Aflevering 5 – dinsdag 2 augustus om 17.05 uur op NPO 1
Tot afgrijzen van haar ouders blijkt Jeanne inderdaad zwanger te zijn. Aagje en Gerrit eisen dat Bob en Jeanne zo snel mogelijk gaan trouwen. Het moet een grootse bruiloft worden, zodat de mensen geen argwaan krijgen.

Aflevering 6 – woensdag 3 augustus om 17.05 uur op NPO 1
Bob woont nu bij Jeanne en haar ouders in en werkt vast in de winkel, waar hij werkt aan een nieuwe act. Jeanne heeft noodgedwongen haar opleiding moeten stoppen.

Aflevering 7 - donderdag 4 augustus om 17.05 uur op NPO 1Bobs comeback in het theater is ruw beëindigd door de plotselinge dood van zijn schoonvader. Samen met Aagje runt hij nu de winkel. Het blijkt niet al te best gesteld met de financiën. In het theater blijkt de jeune premier, die in plaats van Bob is gekomen, geen succes.

Aflevering 8 – vrijdag 5 augustus om 17.05 uur op NPO 1
Bob is niet gelukkig met zijn werk in de winkel. Zijn schoonmoeder begrijpt hem en geeft hem toestemming terug te keren naar de revue.

De voorbereidingen voor een jubileumvoorstelling zijn in volle gang en Bob krijgt een grote rol. Al mist hij zijn vader. Ook Jacob mist Bob. Maar als de uitnodiging voor de première in de bus valt, zegt Jacob dat zijn dochters zonder hem moeten gaan. Op de dag van de première hoopt Bob dat Jacob tocht komt.

Moeder, ik wil bij de Revue
27 juli t/m 5 augustus
Om 17.05 uur op NPO 1
www.omroepmax.nl