Hilversum,
14
december
2016
|
10:25
Europe/Amsterdam

Herbeleef het tweede seizoen van Heer & Meester bij MAX

Vanaf zaterdag 19 december

Vanaf 19 december zendt MAX het tweede seizoen van de dramaserie Heer & Meester opnieuw uit. Daan Schuurmans speelt de zeer welgestelde, charismatische Valentijn Rixtus Bentinck die als baby te vondeling werd gelegd bij een katholiek internaat. In het nieuwe seizoen zet Valentijn zijn zoektocht naar zijn verleden onverbiddelijk door.

Let op: wisselende aanvangstijden!

Aflevering 1 – Nacht van maandag 19 op dinsdag 20 december om 00.25 uur op NPO 1
Valentijn krijgt een grote klap te verwerken wanneer de dame aan zijn eigen graf niet blijkt te zijn wie hij had gehoopt. Bij het OM ligt alles overhoop als één van de medewerkers wordt geliquideerd in verband met een zaak betreffende vastgoedfraude. De dood van de Officier van Justitie en de vastgoedfraudezaak lijken in verband te staan met Valentijns zoektocht naar het verleden. Ondertussen probeert Leo er alles aan te doen om te voorkomen dat het hotel, waar Valentijn woont, wordt verkocht aan de hoogste bieder.

Aflevering 2 – Nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 december om 00.20 uur op NPO 1
Na een diamantroof schiet Valentijn een goede vriend te hulp. De gezochte crimineel die verdacht wordt van de roof blijkt een oude vriend van Leo te zijn en zit ondergedoken in het hotel waar Valentijn woont. Aan Valentijn de taak om zijn onschuld te bewijzen. Floor ontdekt dat Valentijn geneigd is juist die dingen te doen die ze hem specifiek verbiedt en dat hij minstens zo goed kan speuren als zij.

Aflevering 3 – Nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december om 00.05 uur op NPO 1
Wanneer er een dood fotomodel opduikt, brengt Valentijn een bezoekje aan het landgoed van de wereldberoemde parfumeur Lavenchy, waar het allerminst rozengeur en maneschijn blijkt te zijn. Door Valentijns onuitputtelijke kennis van zaken weet hij met zijn neus de zaak op te lossen. Floor leert dat je geurtje meer over je vertelt dan je lief is.

Aflevering 4 – Nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december om 00.15 uur op NPO 1
Een ziekenhuis kampt met een ongebruikelijk hoog sterftecijfer. Tijd voor dokter Valentijn Bentinck om te onthullen wat er aan scheelt. Als solliciterend chirurg weet Valentijn erachter te komen hoe de scalpel in de steel steekt en ontdekt hij dat men wel erg ver gaat om een transplantatie-onderzoek te laten slagen.

Aflevering 5 – Nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december om 00.25 uur op NPO 1
Een jazzclub houdt er duistere praktijken op na. Wanneer de Directeur-Generaal van Justitie er wat mee te maken lijkt te hebben, wordt het tijd voor Valentijn om zijn pokerface op te zetten. Het loopt bijna verkeerd af wanneer een Chinese onderwereldbaas en eigenaar van de jazzclub zijn zinnen heeft gezet op een toekomstige samenwerking met Valentijn als zijn partner in crime.

Aflevering 6 – Zondag 25 december om 23.45 uur op NPO 1
Is er meer tussen hemel en aarde, is de vraag wanneer op geheel onverklaarbare wijze het lijk van de heer Twaalfhoven opduikt tussen de oldtimers. Valentijn laat zich hypnotiseren om tot de kern van het verhaal te komen. Een aanslag wordt op het nippertje verijdeld.

Aflevering 7 – Maandag 26 december om 23.45 uur op NPO 1
Valentijn en Leo worden wakker in een vrachtcontainer. Valentijn is verrast als de reden achter hun ontvoering niet zijn geld blijkt te zijn. Ondertussen blijkt de gestolen master tape van de film Hartendiefjes verband te houden met de vermissing van Valentijn en Leo.

Aflevering 8 – Nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 december om 00.40 uur op NPO 1
Een weduwe heeft zelfmoord gepleegd. Althans zo lijkt het. Reden voor Valentijn om een kijkje te gaan nemen bij de beroemde springpaardenfokkerij waar zij kort tevoren een waardevol paard had aangeschaft. Floor lost dankzij Valentijns hulp twee zaken tegelijk op maar vraagt zich af of zij het mysterie van de liefde ooit zal ontrafelen.

Aflevering 9 – Nacht van woensdag 28 op donderdag 29 december om 00.05 uur op NPO 1
Valentijn verdiept zich in de wereld van een chique restaurant wanneer de afwasser dood opduikt. Na het nuttigen van een perfect gebakken kalfszwezerikje, ontdekt Valentijn dat de chef-kok en eigenaar van Le Petit Canard tot het uiterste gaat om zijn collega-chefs van zijn kookkunsten te overtuigen.

Aflevering 10 – Nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 december om 00.15 uur op NPO 1
Valentijn ontrafelt het mysterie achter de moord op Suze en komt weer een stukje dichterbij het mysterie omtrent zijn verleden. De dood van Suze blijkt te maken te hebben met zijn zoektocht naar het verleden. Valentijn lijkt binnen niet al te geringe tijd zijn vader te ontmoeten.

Heer & Meester – seizoen II
Vanaf 19 december op NPO 1
www.omroepmax.nl
www.facebook.com/heerenmeester
#HeerEnMeester