Hilversum,
16
juni
2016
|
16:19
Europe/Amsterdam

Herbeleef de reizen van Erica Terpstra

Vanaf zondag 3 juli

Tot en met oktober 2016 zendt MAX de leukste afleveringen van Erica op Reis opnieuw uit. Tijdens de reizen geniet Erica volop en vertelt ze vol enthousiasme over de bijzondere plekken die ze bezoekt.

Erica op Reis – Marokko – zondag 3 juli om 18.10 uur op NPO 1
Erica is in deze aflevering op reis in het Noord–Afrikaanse Marokko. De reislustige presentatrice bezoekt de koningsstad Marrakech, waar het enorme centrale plein iedere avond het decor vormt voor de meest uiteenlopende voorstellingen, van slangenbezweerders tot waarzeggers en van buikdansers tot tandentrekkers. In het diepe zuiden van dit kleurrijke land is Erica te gast bij de nomadische Berbers, die in grotten wonen. Ook bezoekt ze het Hollywood van Marokko midden in de woestijn. In deze beroemde filmstudio’s zijn verschillende films opgenomen. Uiteraard proeft Erica ook van de veelzijdige Marokkaanse keuken.

Erica op Reis – Kalimantan – zondag 10 juli om 18.10 uur op NPO 1
Op Kalimantan- het Indonesische deel van het eiland Borneo, maakt Erica kennis met de Dajaks, deze volken leven in het binnenland van Borneo. Ook ontmoet zij hier de 90-jarige Sultan, die gek genoeg vloeiend Nederlands spreekt. In het koninkrijk van de invloedrijke Sultan is Erica te gast op het kleurrijke Erau-festival. Dit traditionele feest wordt al sinds de veertiende eeuw georganiseerd en eindigt ieder jaar in een spectaculair watergevecht, waaraan iedere inwoner deelneemt. In het dichte regenwoud van Kalimantan gaat Erica opzoek naar orang-oetans.

Erica op Reis – Panama – zondag 17 juli om 18.10 uur op NPO 1
Erica ontmoet in Panama de kleurrijke Embera-indianen. Deze groep indianen woont op slechts twee uur reizen van de levendige hoofdstad, Panama-stad. In een sprookjesachtige omgeving maakt Erica kennis met deze gastvrije stam. Ook bevaart ze het Panamakanaal, dat al ruim 100 jaar bestaat. Dit indrukwekkende kanaal wordt vaak gerekend tot de grootste technische prestaties de mens ooit heeft geleverd.

Erica op Reis – Guatemala – zondag 31 juli om 18.10 uur op NPO 1
Erica bezoekt in deze aflevering Guatemala. Dit land in Midden-Amerika heeft de grootste Mayabevolking ter wereld. Erica vraagt de Maya’s naar hun bekende Mayakalender. Ook geniet zij deze aflevering van prachtige meren, vulkanen en eeuwenoude ruïnes. Omdat Erica alles wil weten van de lokale gebruiken, laat ze zich in haar gezicht spugen met een lokaal brouwsel.

Erica op Reis
Presentatie: Erica Tersptra
www.omroepmax.n
lwww.facbook.com/EricaOpReis
#EricaOpReis