Hilversum,
08
maart
2016
|
13:59
Europe/Amsterdam

Herbeleef de reizen van Erica Terpstra!

Vanaf zondag 27 maart

De vrolijke presentatrice pakt haar koffers en reist af naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Een aantal van Erica’s mooiste reizen wordt opnieuw uitgezonden. Ze ontmoet inspirerende mensen en leert bijzondere culturen kennen in onder andere Egypte, Jordanië en Turkije.

Erica op Reis – Egypte - zondag 27 maart om 18.10 uur op NPO 1
De piramide van Cheops is het laatst overgebleven wereldwonder van de antieke wereld. Erica moet natuurlijk even gaan kijken en staat en passant nog even oog in oog met de legendarische sfinx. Een boottocht met de Dahabiya geeft je een kijkje in de lange geschiedenis van het Egyptische Rijk. Van Caïro tot Luxor en van het platteland tot een diner met uitzicht op een prachtige tempel: alles kan in dit deel van de wereld.

Erica op Reis – Jordanië - zondag 24 april om 18.10 uur op NPO 1
In Jordanië reist Erica Terpstra door Wadi Rum, misschien wel de mooiste woestijn ter wereld, waar ze logeert bij Bedoeïenen, en met hen spreekt over hun bijzondere manier van leven. Erica bezoekt de legendarische 'verloren' stad Petra, behorend tot de zeven moderne wereldwonderen, gaat baden in de Dode Zee en ontmoet een Nederlandse vrouw die een nieuw leven opbouwde in Jordanië. En ze heeft een uitgebreid gesprek met Prins Faisal, broer van de huidige Koning van Jordanië.

Erica op Reis – Turkije - zondag 15 mei om 18.10 uur op NPO 1
Erica Terpstra reist deze aflevering naar Turkije. In Istanboel bezoekt ze onder meer het sprookjesachtige Topkapi paleis, de Hagia Sophia en de kleurrijke kruidenmarkt. Ze neemt een bad in de oudste en mooiste hamam ter wereld. In Cappadocië reist ze door een spectaculair tufsteenlandschap, waar ze een wonderlijke Turkse man ontmoet die in een grot ’s werelds enige ‘haarmuseum’ heeft ingericht. En in de stad Konya gaat ze gaat op zoek naar de beroemde draaiende derwisjen: de leden van een mystieke broederschap die in extase raken door eindeloos rond te tollen.

Erica op Reis
Presentatie: Erica Terpstra
www.omroepmax.nl
www.facebook.com/EricaOpReis
#EricaOpReis