Hilversum,
09
december
2016
|
13:02
Europe/Amsterdam

Herbeleef 2Doc: Hip Hop – Eration bij MAX

Donderdag 15 december om 00.00 uur op NPO 2

Op 15 december zendt MAX de 2Doc: Hip Hop - Eration opnieuw uit. Hip Hop – Eration is een inspirerende, hartverwarmende en humoristische documentaire over een groep van dertig ouderen waarvan sommigen al bijna een eeuw ‘jong’ zijn. MAX zendt Hip Hop - Eration uit op donderdag 15 december 2016 om 00.00 uur op NPO 2.

In de documentaire ziet u de groep zich voorbereiden op de wereldkampioenschappen hiphop-dansen in de Amerikaanse stad Las Vegas. Het dertigtal wordt getraind door de uitbundige coach Billie Jordan op het kleine Nieuw-Zeelandse eiland Waiheke.

Coach Billie Jordan is ervan overtuigd dat haar dansers geplaatst zullen worden voor de wedstrijd in Las Vegas, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Haar groep bestaat namelijk uit hiphoppers die een aanzienlijke leeftijd hebben bereikt, waarvan de oudste deelnemer 95 is.

Het optimisme van coach Billie wordt beloond. De groep wordt uitgenodigd om in Las Vegas op te treden. Er zijn nog een aantal obstakels te overwinnen: er moet geld komen voor de reis en individuele problemen vragen om een oplossing; geeft de dokter toestemming voor de reis of kun je je dementerende man alleen laten? Sommigen zijn vastbesloten: “Ik heb altijd al dansend willen sterven”. Uiteindelijk vertrekt de groep toch naar Las Vegas en hun optreden daar overbrugt een generatiekloof. Het jonge publiek heeft zoiets nog nooit eerder gezien.

De documentaire heeft verschillende prijzen ontvangen waaronder de Audience Choice Award op het Santa Barbara International Film Festival in februari 2015 en stond op de vierde plek van meest populaire films bij het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

2Doc: Hip Hop-eration
Donderdag 15 december
Om 00.00 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl