Hilversum,
27
september
2019
|
16:40
Europe/Amsterdam

Henny Vrienten, Sioen en Rudy Bennett te gast bij MAX NPO Radio 5

Van zaterdag 28 september tot en met vrijdag 4 oktober

Van zaterdag 28 september tot en met vrijdag 4 oktober staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Zaterdag 28 september blikt Jan Rietman samen met Lee Towers terug op het Los Vast-spektakel van afgelopen zaterdag in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Ook is er in De liefde voor muziek speciale aandacht voor de band Chicago en leadzanger Peter Cetera. In Country Roads staat megaster Reba McEntire centraal. Tot slot in Los Vast Live Jan van der Meij met Make it Alone. 

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Deze week start de anti-rookcampagne Stoptober. Daarom staat de muziektombola maandag 30 september in het teken van rokende liedjes en smeulende hits. Luisteraars kunnen een toepasselijke plaat aanvragen bij het thema 'stoppen met roken'. Op donderdag 3 oktober viert Leiden dat de stad in 1574 is bevrijd van de Spanjaarden. Dat gebeurt traditioneel met een ontbijt van haring en witbrood. Verslaggever Joris Kreugel is in Leiden en ontbijt mee.

Vrijdag 4 oktober is het Nationale Ouderendag, de dag waarop ouderen in het hele land in het zonnetje worden gezet met tal van activiteiten. Jeroen van Inkel viert de dag mee en trakteert op taart. En zoals altijd sluit cabaretier Roel C Verburg vrijdag de week af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op donderdag 3 oktober ontvangen Manuëla Kemp en Henkjan Smits Henny Vrienten in Club de MAX! Henny bracht recent zijn album Tussen de Regels uit, een album met, net als zijn voorgaande albums, hele persoonlijke teksten.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5Op vrijdag 4 oktober voelt Tineke zich helemaal thuis in de studio als daar de liedjes van de Vlaamse singer-songwriter Sioen klinken. Momenteel toert Sioen rond met zijn voorstelling Sioen Plays Graceland, waarin hij alle hits van het gelijknamige album van Paul Simon vertolkt. En in het tweede uur komt niemand minder dan zanger Rudy Bennett langs.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).