Hilversum,
23
april
2018
|
14:17
Europe/Amsterdam

Henk Westbroek, Rob de Nijs en Mathilde Santing bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 april hebben de MAX-programma's op NPO Radio 5 een koninklijk randje. Hieronder het overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Het weekend begint goed op NPO Radio 5 met Wekker-Wakker-Weekend! Jan Rietman duikt op Record Store Day in zijn vinylcollectie en laat daaruit de mooiste nummers horen. Verder in Country Roads aandacht voor de genomineerden voor de Country Music Awards 2018.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel praat in Je dag is goed met mensen die in het verleden een lintje voor iemand hebben aangevraagd en laat ook de gelauwerden aan het woord.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
Deze week staat in de TinekeShow de Lintjesregen centraal en mogen luisteraars een plaat aanvragen voor iemand die in hun ogen een lintje verdient. En op vrijdag 27 april is het niet alleen de verjaardag van Koning Willem-Alexander, maar ook de verjaardag van Tineke! Zij viert haar verjaardag in de studio met livemuziek van gast Maarten Peters.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
In De MAX!, die week gepresenteerd door alleen Manuëla Kemp, is elke dag een gedecoreerde artiest te gast. Op maandag is dat Jan Rot, op dinsdag Rob de Nijs, op woensdag Mathilde Santing en donderdag Thijs van Leer. Zij spreekt met hen over de periode vóór het lintje en na het lintje. Aan de muzikanten is ook gevraagd om na te denken over een ‘pop royalty’: wie vinden zij zo goed dat deze het predicaat ‘koninklijk’ verdient?

Op Koningsdag is er een reguliere De MAX! en ontvangt Manuëla de Utrechtse zanger Henk Westbroek.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, RietmanShow, De MAX! en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).