Hilversum,
29
februari
2016
|
13:02
Europe/Amsterdam

Henk van Os, Rintje Ritsma en Boris van der Ham te gast bij Tijd voor MAX

Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1

Deze week in Tijd voor MAX op NPO 1 weer vele leuke, boeiende en verrassende gasten. Onder anderen Henk van Os, Rintje Ritsma en Boris van der Ham bezoeken de Tijd voor MAX-studio. Met deze gasten praten Martine van Os en Sybrand Niessen over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen.

Maandag 29 februari om 17.10 uur op NPO 1
Maandag in Tijd voor MAX een gesprek met Henk van Os, die naast kunsthistoricus ook hoogleraar Kunst en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam is. Van Os verwierf landelijke bekendheid als presentator van programma's als Museumschatten, maar hij stopt begin volgend jaar met zijn openbare werkzaamheden. Ter gelegenheid van dit naderende afscheid komt er dinsdag een biografie over hem uit en opent op 5 maart een door hem samengestelde tentoonstelling over Franciscus van Assisi in het Catharijne Convent in Utrecht.

Dinsdag 1 maart om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag is oud-schaatser en viervoudig wereldkampioen allround Rintje Ritsma te gast in Tijd voor MAX. Nu zijn carrière op het ijs verleden tijd is, is Rintje regelmatig te horen als schaats-analist bij de NOS. Maar zijn liefde voor snelheid is hij niet verloren: hij heeft zich vol passie op de motorsport gestort en bezit tegenwoordig zelfs zijn eigen raceteam.

Woensdag 2 maart om 17.10 uur op NPO 1
NOS Studio Sport-presentator Henry Schut is woensdag te gast bij Tijd voor MAX. We praten met hem over de drukke zomer die hem ongetwijfeld te wachten staat, met grote evenementen als het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen in Brazilië. En de opzet van Studio Sport Eredivisie ging onlangs drastisch op de schop: hoe is dat bevallen?

Donderdag 3 maart om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag ontvangt Tijd voor MAX een vrouw met een heel bijzonder verhaal, namelijk de Nederlandse biologe, schrijfster en internationaal erkende ontdekkingsreizigster Aritha Baayens. Baayens ging op zoek naar de witte plekken op de wereldkaart, trok vijftien jaar lang in haar eentje door de woestijn, en vond uiteindelijk in het hart van Centraal-Azië het ‘aardse paradijs’ Shambhala. Ze schreef er het boek Zoektocht naar het paradijs over.

Vrijdag 4 maart om 17.10 uur op NPO 1
Zaterdag vindt de Klokhuis Werelderfgoeddag plaats. Boris van der Ham, voormalig D66-politicus en tegenwoordig voorzitter van de Stichting Werelderfgoed.nl, is daarom te gast bij Tijd voor MAX. Nederland telt momenteel tien door UNESCO erkende werelderfgoederen, maar het zijn vooral de toeristen die ze weten te vinden. Dat kan beter, vindt Boris.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/tijdvoormax
#TijdvoorMAX