Hilversum,
24
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Heer & Meester - aflevering 5 en 6 (24/1/2014)

Let op: in tegenstelling tot de informatie die in eerste instantie is verstuurd is in aflevering 5 van Heer & Meester Kwestie van Chemie te zien i.p.v. Stradivarius. De aflevering van Stradivarius is te zien in aflevering 6 op 15 februari: 

Heer & Meester aflevering 5: Kwestie van Chemie

Hilversum, 24 januari 2014 – Op zaterdag 8 februari om 21.30 uur op Nederland 1 ziet u alweer de vijfde aflevering van Heer & Meester.

Een zeer gevaarlijk chemisch virus blijkt spoorloos te zijn verdwenen uit een medische faculteit. Dit tot grote schrik van de betrokken wetenschappers. Onmiddellijk wordt Valentijn door Suze gebeld. Hij besluit op bezoek te gaan bij zijn oude studiegenoot van de Sorbonne, Jean-Paul van Garderen, die net hoofd is geworden van deze medische faculteit waar het virus vandaan is verdwenen.

Niet lang nadat Valentijn met Van Garderen heeft gesproken, sterft diens collega professor Antonius Breck aan de gevolgen van een besmetting met het gestolen virus, het blijkt te gaan om moord.

Op zoek naar de dader ontmoet Valentijn de prachtige en getalenteerde Carol Milano, die nu promoveert tot professor en de verse weduwe Myrna Breck. Zij zit in een rolstoel dankzij een ongeluk dat jaren geleden plaatsvond in het laboratorium. Vooral Carol heeft direct de belangstelling van Valentijn, dat blijkt wederzijds... Valentijn heeft namelijk gezien een tamelijk indrukwekkend inentingsboekje gezien de vele exotische reizen die hij maakte.

Dit inentingsboekje blijkt ook een aanknopingspunt in de voortdurende zoektocht van Valentijn naar zijn mysterieuze verleden. Het wapen dat bij zijn allereerste inenting als baby staat komt hem bekend voor, maar hoe kan het dat niemand, zelfs Pater Bentinck hier nog iets van weet?

Aflevering 6: Stradivarius – zaterdag 15 februari om 21.30 uur op NED 1 
In deze muzikaal-getinte episode gaan Valentijn en Suze op zoek naar het verhaal achter een verdwenen Stradivarius-viool en een dode vioolbouwer.

Valentijns bijzondere herinnering aan het Adagio for Strings van componist Samuel Barber wordt aangewakkerd als Suze hem aandraagt als persoonlijke 'gigolo' van de vermaarde violiste Monica Altobelli. Valentijn is vereerd haar te vergezellen tot diep in de nacht, maar de pret is snel weg wanneer Monica’s Stradivarius-viool is verdwenen.

Op zoek naar de beroemde viool, treft Valentijn een dode vioolbouwer. Langzaam ontvouwt zich een complot rondom de verdwenen Stradivarius. En zoals wel vaker, blijkt niets wat het lijkt. 

Over Heer & Meester
De hoofdpersoon Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans) is een zeer welgestelde, charismatische man, wiens leven beheerst wordt door het mysterie van zijn onbekende verleden. Twee dagen na zijn geboorte is hij te vondeling gelegd bij een katholiek internaat in het zuiden van het land. In zijn wiegje lag een indrukwekkend legaat met een gedetailleerde richtlijn voor zijn opvoeding en een regeling die hem voor de rest van zijn leven tot een bemiddeld en onafhankelijk man maakt. Zijn motto luidt dan ook: 'Elke dag is Valentijnsdag!". Maar ondanks zijn avonturen en uitspattingen blijft de onduidelijkheid over zijn afkomst aan hem knagen. 

Door Valentijns vele contacten in de hogere kringen is hij voor de ambitieuze en aantrekkelijke Officier van Justitie, Suze (Sytske van der Ster), een ideale weg naar informatie waar ze zelf moeilijk toegang toe heeft. Het feit dat Suze steevast alleen informatie wenst, weerhoudt Valentijn er niet van telkens dieper in de zaak te duiken dan Suze lief is. Vaak struikelt hij over een lijk of staat hij er in ieder geval niet ver vandaan.

www.heerenmeester.tv